eur:
393.88
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Tubize, 2018. június 1.Roberto Martínez, a belga labdarúgó-válogatott vezetőedzője egy tubizei sajtóértekezleten 2018. június 1-jén. Belgium a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságra készül. (MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)
Nyitókép: Geert Vanden Wijngaert

Ebben látja a fő veszélyt a belgák szövetségi kapitánya

Roberto Martínez szerint a siker kulcsa, hogy a belga válogatott egyre inkább csapattá váljon az oroszországi világbajnokságon.

A spanyol tréner a tunéziaiak elleni, szombati moszkvai mérkőzést megelőző pénteki hivatalos sajtótájékoztatón azt mondta, vannak egyéniségek, nagyon jó képességű labdarúgók a keretében, lehet mondani, hogy a mostani a belga labdarúgás aranygenerációja, de egyelőre nem tekintenek messzire, lépésről lépésre haladva mindig csak a következő feladatot próbálják jól megoldani.

"Nem vesszük félvállról a tunéziaiakat, már csak azért sem, mert szükségünk van a három pontra.

A tunéziai válogatott nagyon jól tud alkalmazkodni az ellenfélhez, dinamikus futballt játszik, ezért a mérkőzés minden pillanatában koncentráltnak kell maradnunk"

- vélekedett. Lényeges szerinte, hogy minél többet legyen náluk a labda.

"Ha veszélyes pozícióban elveszítjük, Tunézia könnyen gondot okozhat. Egyszerűen csak futballoznunk kell, nem szabad, hogy feszültté tegyen bennünket, hogy világbajnokságon vagyunk" - hangsúlyozta.

A belgák jó pozícióból kezdhetik meg a mérkőzést a Szpartak Stadionban, mert az első pályára lépésük alkalmával 3-0-ra megverték Panamát. Tunézia viszont a hajrában esett góllal 2-1-re kikapott Angliától.

A középpályás Axel Witsel - bár kérték rá - nem vállalkozott arra, hogy okokat keressen, miért megy a nagycsapatoknak gyakran nehezen a játék a kisebbekkel szemben. "Nekünk csak magunkkal kell foglalkoznunk, arra kell odafigyelnünk, ami a mi feladatunk, és lépésről lépésre haladni előre" - mondta.

Arra a kérdésre, hogy mit jelent a franciákkal világ- és Európa-bajnok Thierry Henry jelenléte az edzői stábban, azt mondta, a mentalitása követendő.

"Ő tudja, hogyan kell nyerni. A legtöbbet persze a támadóknak tud segíteni"

- tette hozzá.

Witsel arról is beszélt, hogy bár a keretben sok hasonlóság van a négy évvel ezelőttivel, de már érettebbek.

"Ez abból is látszik, hogy jól tudtuk kezelni az első mérkőzést, nem idegeskedtünk amiatt, hogy az első félidőben nem szereztünk gólt, nyugodtak maradtunk" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×