eur:
392.82
usd:
366.21
bux:
66887.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Pálmai Anna, a budapesti Katona József Színház színésze, a Kaukázusi krétakör női főszereplője, miután átvette a színészzsűri legjobb női alakításért járó díjat a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) díjátadó gáláján a pécsi Kodály Központban 2018. június 16-án.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Pálmai Anna: a színész emberi minőségét meghatározza az eljátszott szerep

Hat éve a legjobb 30 év alatti színésznő díját, idén pedig a legjobb női alakításért járó elismerést kapta a színész zsűritől Pálmai Anna a Pécsi Országos Színházi Találkozón. A Katona József Színház művésze az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról: miért tartja eddigi pályája legfontosabb állomásának a POSZT-on összesen négy díjat nyerő A kaukázusi krétakör női főszerepét.

„Az emberi minőségünket meghatározza az, hogy milyen szerepeket játszunk” – véli Pálmai Anna. A színművész hozzátette: „hiszem azt, hogy az, amit este hétkor mi képviselünk, az mégiscsak rólunk szól”. Szerinte a színésznek magáról kell beszélnie a szerepeiben. „Arról kell beszélni, amit én tudok, amit csak én tudok” – fogalmazott.

„Én hol voltam kevés, én hol voltam gyáva, én hol voltam bátortalan, hol hazudtam az életemben, illetve hol voltam erős, és hol próbáltam meg igaz emberként cselekedni”

– emelte ki Pálmai Anna.

A kaukázusi krétakörben Gruse szerepét játszva „nem fér az bele, hogy ne legyél őszinte az életedben”. „Nem szeretnék elhazudni olyan félelmeket vagy olyan vágyakat, amiket érzek” – hangsúlyozta a színésznő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×