eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Felmondja a szerződést a BKV az Ikarusszal

Harminc darab buszról szólt a szerződés, amelyből a meghosszabbított határidőre tízet vett át a BKV.

A Volánbusz Zrt. és az Ikarus Egyedi Kft. között 180 darab Modulo M168d típusú csuklós autóbusz adásvételéről - közbeszerzési eljárás eredményeként - 2017. január 16-án szerződés jött létre. Ugyanebben az évben, december 20-án a Volánbusz Zrt., a BKV Zrt. és az Ikarus Egyedi Kft. háromoldalú szerződést kötött 30 db jármű átruházása érdekében.

A 30 darab autóbuszból a szerződés teljesítésének határidejéig (2018. április 11.), illetve a határidőt követő, szerződésben rögzített további 90 napos időszak leteltéig összesen 10 darabot vett át a BKV - áll a társaság közleménylben.

A szerződés értelmében a BKV a nem szerződésszerű teljesítésre tekintettel jogosult a szerződéstől való elállásra, valamint tekintettel a késedelmes teljesítésre további jogkövetkezmények (kötbér) alkalmazására.

A BKV megkezdte a csatlakozó szerződések felülvizsgálatát is, azok eredményéhez képest dönt majd a további lépésekről, mert a társaság nem kíván lemondani a szerződésekben biztosított jogairól, illetve azok érvényesítéséről.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×