eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A drónnal készült felvételen az ötödik alkalommal megrendezett Strand Fesztivál helyszíne a zamárdi szabadstrandon 2017. augusztus 23-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Ruzsa István

ÉVOSZ: nem drágább a balatoni építkezés, mint a fővárosi

Nem drágább a balatoni építkezés, mint a nagyvárosokban vagy a fővárosban - közölte az ÉVOSZ elnöke. Koji László az InfoRádióban elmondta: a telekárak és az építőanyagok országosan drágultak, ezek áremelő hatása helyszíntől függetlenül érvényesül a kivitelezéskor.

A Balaton térsége nincs rosszabb helyzetben anyagellátás, vagy rendelkezésre álló kapacitás szempontjából, mint a főváros - mondta az InfoRádiónak Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.

"Budapesten és agglomerációs övezetében a legnagyobb a feszültség az áremelkedés és a kivitelezési kapacitás között.

Ezt követően jönnek a nagyvárosok, majd a Balaton. A Balaton térségében a legnagyobb építőanyag-kereskedőknek sűrűbben vannak üzletei, mint az ország más pontján" - jegyezte meg Koji László, aki hozzátette azt is, hogy a nyugat-magyarországi kivitelezők nem jöttek olyan sokan Budapestre dolgozni, ebből is látszik, hogy nem olyan rossz a helyzet abban a térségben.

Az ÉVOSZ elnöke szerint a Balatoni építkezéseknél a szezonalitás okoz problémát, mert a nyári hónapokban az üdülésre, nyaraltatásra összpontosítanak az emberek, és későbbi hónapokban nagyobb lendületet vesznek a kivitelezések.

Telekárak drágulása, építőanyagok áremelkedése

Koji László kifejtette: ahogy mindenhol, úgy a Balatonon is drágítják a telekárak a kivitelezést, hiszen az ingatlanárak az elmúlt két-három évben emelkedtek Magyarországon.

"A Balaton térségében az országos átlagot meghaladó mértékben növekedtek az ingatlanárak.

Az építőanyagok áremelkedésében olyan nagy szóródás nincsen, Miskolcon, Budapesten vagy Siófokon hasonló mértékben emelkedtek az építőanyagok, és a fuvarköltségek, bútorok, szerelvények bekerülési árai is növekedtek" - emelte ki az ÉVOSZ elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×