eur:
393.13
usd:
367.29
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Lecsaptak a viharok Magyarország keleti felére - videók

Felhőszakadással, helyenként jégesővel kísért viharok tomboltak a Dunától keletre. Szupercella és tuba is kialakult.

Egy tőlünk északnyugatra elhelyezkedő hideg légörvény határozza meg időjárásunkat. Ennek hidegfrontja érte el hazánkat nyugat felől. A Dunántúl északi felén több helyen 40-45 mm körüli csapadékmennyiség hullott már le.

Keleten a melegebb, labilisabb légkör a csendes eső helyett inkább a zivataroknak kedvezett.Többfelé alakultak ki zivatarok a Dunától keletre fekvő területeken, melyeket kiadós felhőszakadás és néhol jégeső is kísért - írja az Időkép.

A kora délutáni órákban tuba ereszkedett le a Szolnok-Besenyszög között haladó zivatarból:

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére csütörtök éjfélig:

ZIVATAR:

Szerdán főként a Dunától keletre, illetve a Dél-Dunántúlon szórványosan valószínűek zivatarok. Környezetükben néhol lokálisan jelentős mennyiségű (> 25-30 mm) csapadék, szélerősödés (50-75 km/h) és jellemzően kisebb méretű jég (~1-2 cm) előfordulhat. Ezeken a területeken egy-egy heves zivatar sem zárható ki a délutántól késő estig tartó időszakban, melyhez 2 cm körüli vagy kevéssel afeletti jégátmérő, valamint 80 km/h feletti széllökések is társulhatnak.

Éjfél után már elsősorban a Tiszántúlon lehet számítani szórványosan zivatarokra, melyek közül az intenzívebbeket felhőszakadás kísérheti. Holnap reggelre, délelőttre fokozatosan lecseng a zivatartevékenység - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

ESŐ:

A lehulló eső mennyisége az északnyugati, nyugati megyékben néhány helyen a szerdán is meghaladhatja a 15-20 mm-t.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×