eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Többmilliós büntetés a településeknek - lapszemle

A Magyar Idők a BKV-sofőröket ért támadásokkal foglalkozik, míg a Világgazdaság a magyar légteret használó gépek számának emelkedéséről írt.

Havonta éri fizikai támadás a BKV járművezetőit, évente tucatnyinál több sofőrt bántalmaznak – írja a Magyar Idők. A lap kiemeli, hogy a járművek többsége zárt vezetőfülkével rendelkezik, és folyamatban van a még nyitottak átalakítása is, de az inzultusok többsége a végállomásokon és a peronon történik. Legutóbb szombaton, Zuglóban bántalmaztak egy trolivezetőt, aki felszólította a járművön dohányzó férfit, hogy szálljon le, ő azonban a vita hevében a nála lévő késsel megsértette a sofőr jobb karját.

A Népszavában arról lehet olvasni, hogy a nyári szünet alatt a magyar államkincstár több mint 200 kistelepülésre is három millió forintos bírságot szabott ki, miután 2015-ben és 2016-ban nem, vagy késve jelentették be az újonnan beszerzett falubuszuk rendszámát. Köteles László, Komlóska polgármestere a lapnak azt mondta, egy ekkora bírság hatalmas teher egy észak-borsodi kis falunak.

A Világgazdaság arról közöl cikket, hogy csaknem tíz százalékkal nőtt a magyar légteret használó repülőgépek száma egy év alatt. A HungaroControl Zrt. adataiból az is kiderül, hogy a vállalat június végéig 422 ezer gépet irányított Magyarország felett, a növekedés azért is tekintélyes, mert az európai légi forgalom félévi bővülése a tavalyihoz képest csak 3,8 százalékot mutatott, vagyis a magyar légtér kapacitásának emelkedése több mint kétszerese a kontinens egészének.

Éjjel-nappali okosfiókokkal és mindent látó ügyintézőkkel rendelkezhetnek a jövő bankjai – írja a Portfolio. Szakértők szerint a legvalószínűbb forgatókönyv a digitalizáció előnyeit maximalizáló okosfiókok térnyeréséről szól, ennek ellenére még a digitálisan fejlett európai országokban is az ügyfelek 30-60%-a jár bankfiókba egyes szolgáltatások miatt.

A Magyar Idők arról közöl cikket, hogy a balatoni térség 2020-ig összesen 365 milliárd forintnyi állami támogatásban részesülhet. Ebből turisztikai fejlesztésekre 26 milliárd forintot, vízminőség-védelemre 38 milliárdot, illetve közlekedés-korszerűsítésre 122 milliárdot, míg területfejlesztésre 29 milliárd forintot fordíthat a Balaton Fejlesztési Tanács siófoki munkaszervezete, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.

A Pénzcentrum arról készített összeállítást, hogy mely bankjegyeket hamisítják leginkább. A portál kiemeli, hogy a hamisítványok többsége a magasabb értékű címletek, főként a 10 000 és 20 000 forintos bankjegyek közül került ki, ám míg 2016-ban, a húszezresek voltak népszerűek, addig tavaly már inkább a tízezreseket sokszorozták illegálisan. Az elmúlt években a hamisítási módszerek nem változtak, továbbra is az irodai sokszorosító eszközök (színes fénymásolók, nyomtatók) használata jellemző.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×