eur:
395.08
usd:
371.03
bux:
65100.46
2024. április 19. péntek Emma

Újabb fejlemények a soroksári gyilkosság ügyében

Kezeit és lábait összekötözte, a holttestet lemeztelenítette a soroksári kocogó nő gyilkosa. Biciklitárolóban rejthette el áldozata holmijait az elkövető, a ruhák azonban azóta sem kerültek elő, azokat magával vitte a tettes.

A Bors szerint a feltételezett elkövető tulajdonában volt egy ház melletti tá­rolóhelyiség, ahova legtöbbször a festékeit, a biciklijét helyezte el, de többször előfordult olyan is, hogy ott húzta meg magát éjszakára. Nagyjából két éve a férfi édesanyja – fia öngyilkosságát követően – átkutatta a tárolót, ahol állítólag valami olyan dolgot talált, amit soha nem fog elmondani senkinek, sírba viszi a titkát. Sokan – köztük a lehetséges gyilkos egykori párja – azt gondolják, talán az áldozat telefonjára, értékeire vagy esetleg valamelyik ruhadarabjára bukkant az asszony. Mindezt a rendőrségi nyomozás tisztázhatja, a férfi anyjától már DNS-t is vettek.

A rendőrség tavaly decemberben közzétett egy videót, ami alapján hét személy jelentkezését várja. A leírás szerint keresnek egy 40 év körüli, vékony testalkatú, kék szemű, szemüveges, hiányos felső fogazatú, őszesbarna haját copfban viselő férfit, aki 2013. szeptember 16-án, 21-én és a gyilkosság napján, azaz 25-én is megfordult a helyszínhez közeli hotelben és környékén. A nyomravezető szerint könnyen le­het, hogy volt párja nem egyedül ölt. Ezt erősíti, hogy a nyomozók nemcsak a feltételezett elkövető anyjától, de egy munkatársától is DNS-mintát vettek. A copfos férfi mindenesetre azóta sem jelentkezett a rendőrségen.

A rendőrség tavaly decemberben közzétett felhívása szerint egy Volkswagen Passat tulajdonosát is keresik. A kocsi a gyilkosság napján 19 óra körül a Meddőhányó utcából a Vízisport utcába hajtott, ott megfordult, és ugyanezen az útvonalon távozott, majd később, 21 óra 43 perckor a Meddőhányó utca irányából a szennyvíztisztító felé haladva befordult a kerékpárútra, és onnan 23 óra 9 perc körül távozott. A lap szerint az autó tulajdonosa és a fentebb említett 40 év körüli férfi egy és ugyanaz a személy. Az ORFK közölte: to­vábbra is ismeretlen tettes ellen folytatnak nyomozást, az ügynek még nincs gyanúsítottja.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×