eur:
393.67
usd:
368.81
bux:
65816.67
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Tovább erősödött Mexikónál a Willa hurrikán

A széllökések sebessége meghaladja az óránkénti 140 kilométert.

A forgószelek besorolására szolgáló, öt fokozatú Saffir-Simpson skála szerint négyesre erősödött Mexikó csendes-óceáni partjainál a Willa hurrikán - közölte a nemzeti hurrikán megfigyelő központ.

Az ilyen kategóriájú hurrikán megrongálhatja az alacsonyabb házak tetőzetét és a heves esőzés következtében kiterjedt területek kerülhetnek víz alá a part mentén. A Willa jelenleg 370 kilométerre délnyugatra tartózkodik Cabo Corrientes várostól.

A széllökések sebessége meghaladja az óránkénti 140 kilométert.

A hurrikán magja észak-északnyugati irányban halad óránként 9 kilométeres sebességgel. Elképzelhető, hogy egy hirtelen fordulattal majd megváltoztatja irányát és észak felé veszi útját.

A megfigyelőközpont előrejelzése szerint keddtől 12,5 25 centiméteres esőre lehet számítani a nyugat-mexikói Jalisco, a nyugati Nayarit és a déli Sinaloa államban. A hurrikán a szárazföld belseje felé mozogva jelentősen veszít majd erejéből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×