eur:
395.2
usd:
371.03
bux:
65063.6
2024. április 19. péntek Emma
Vízsugarakkal oltják a tüzet a Mol nagyhegyesi gáztározójában 2018. november 20-án. A gáz hajnalban lobbant be technológiai meghibásodás miatt.  A hibás vezetéket leválasztották, ám a csőben lévő gáz még táplálja a lángokat.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ömlik a gáz, lezártak egy főutat

Lángok csaptak fel a Mol nagyhegyesi gáztárolójából, a katasztrófavédelem szerint technológiai hiba okozta a tüzet.

Gázömlés miatt a rendőrök lezárták az út 33-as főút, Nagyhegyes és Hajdúszoboszló közötti szakaszát. A rendőrségi portálon megjelent információk szerint reggel 5 óra 30 perc körül a 3321-es út mentén lévő gáztárolóból lángok csaptak fel.

A rendőrök a veszélyhelyzet elhárításáig az út 33-as főút, Nagyhegyes illetve Hajdúszoboszló közötti szakaszát teljes szélességében lezárták, forgalmat a 4-es főútra terelik.

Technológiai meghibásodás okozta a tüzet a nagyhegyesi gáztározóban, emiatt lobbant be a gáz kedd hajnalban - mondta a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Papp-Kunkli Nóra közölte: a meghibásodás következtében egy helyről kiáramlott a gáz, és begyulladt; jelenleg 15 méteresek a lángok. A szakemberek leválasztották, elzárták a hibás gázvezetéket, ám még van gáz a csőben, amely táplálja a hatalmas lángokat.

A Hajdú-Bihar megyei hivatásos és önkormányzati tűzoltók nyolc vízsugárral vették körbe a lángoszlopot, valamint végzik a terület hűtését is, nehogy továbbterjedjen a tűz. A mentőszolgálat is a helyszínen van, de senki nem sérült meg.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Az utolsó előtti, vagy talán a legutolsó pillanatban mutatták be az Európai Bizottság kérésére megszületett belsőpiaci reformtervezetet. A 2004-es nagybővítés után két évtizeddel világosan látszik, hogy az Európai Unió versenyképességi hátrányban van Kínához, az Egyesült Államokhoz és a feltörekvő új gazdasági hatalmakhoz képest az egységes piac diszfunkcionálása miatt. A túlszabályozás, az innováció háttérbe szorulása, a rossz állami és EU-s támogatási rendszerek, valamint a versenyjog bonyolultsága miatt azonnali átalakítást sürget a Jacques Delors Intézet friss előterjesztése, hogy Európa továbbra is geopolitikai tényező maradhasson.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×