eur:
393.54
usd:
369.13
bux:
65626.86
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pexels

Medián-felmérés a magyarok legnagyobb problémáiról

Minden második megkérdezett magyar az egészségügy helyzetét tekinti a legsúlyosabb problémának - derül ki a Medián legújabb felméréséből.

A legsúlyosabb megoldandó problémák listáját egyértelműen az egészségügy vezeti - minden második ember az egészségügy helyzetét tekinti a legsúlyosabbnak, további minden ötödik pedig ezt tartja a második legsúlyosabb problémának. Dobogós helyezést ért még el a korrupció és az elvándorlás, a külföldre költözés - olvasható a Medián Facebook oldalán.

Forrás: Medián
Forrás: Medián

A migráció kevésbé zavarja a lakosságot, a népesség 9 százaléka számára jelentik a legfontosabb, és további 12 százalék számára a második legfontosabb problémát. Az elvándorlás miatti aggodalom megelőzi a bevándorlás miattit.

A problémák megítélését csak mérsékelten befolyásolja a politikai hovatartozás, az egészségügy például pártállástól függetlenül minden társadalmi csoportban kiemelkedő gondnak számít.

A legtöbb további ügyben hasonlóan "szavaznak" a kormánypárti és az ellenzéki polgárok - írja a közvélemény-kutató.

A felmérésre októberben került sor, 1200 fő megkérdezésével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Szorosabbra húzná Brüsszel a tagállami gyeplőt

Szorosabbra húzná Brüsszel a tagállami gyeplőt

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy milyen átfogó reformra készül az Európai Unió és miért hajlandók még olyan tabunak számító területekhez is hozzányúlni, mint az adózás vagy éppen az állami támogatások rendszere. Erről Szabó Dánielt, a Portfolio uniós ügyekkel foglalkozó elemzőjét kérdeztük. A második blokkban egy olyan országról volt szó, amely nem biztos, hogy sok befektető térképén fent van, de mégis érdemes nagyon odafigyelni rá. Hogy melyik ez az ország, arról Mohos Kristóffal, a Portfolio részvénypiaci elemzőjével beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×