eur:
393.84
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Halmstad, 2018. április 30.Fehér Orsolya játszik a japán Isikava Kaszumi ellen az asztalitenisz csapat-világbajnokság harmadik csoportmérkőzésén a svédországi Halmstadban 2018. április 30-án. (MTI/EPA/Christian Bruna)
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Kétmilliárd forintból jön ki a budapesti asztalitenisz-vb

Bő fél milliárd néző követheti majd az eseményt Nátrán Roland, az InfoRádiónak nyilatkozó sportági szövetségi vezető szerint. A rendezési költségek a MOATSZ büdzséjének többszörösét teszik ki.

Pár hónap múlva Budapesten a Hungexpón asztalitenisz-világbajnokságot rendeznek. Mint az előkészületekről a hazai sportági szövetség elnöke, Nátrán Roland az InfoRádiónak elmondta, az operatív feladatok a végső stádiumukba értek, az év végére minden a helyére kerül.

"Utoljára 1950-ben rendezett Magyarország asztalitenisz-vb-t. Ezt most csak azért említem, mert nincs olyan a rendező stábban, aki annak a rendezésében részt vett volna, és nyilvánvalóan nem is hasonló kaliberű eseményt szeretnénk, mint az akkori"

- mondta Nátrán.

2016-ban Eb-t rendezünk, de mint rámutatott, ennek a kihívásai meg sem közelítik a vb-ét.

A vb úgymond open lesz, ami azt jelenti, hogy

a nemzetközi szövetség minden tagállama delegálhat játékosokat, 3-3-at

a női és férfi egyéni versenyszámokban. Ennek megfelelően ez egy nagy világbajnokság lesz, akár 1000 indulós lehet, nem beszélve a stábokról, kísérőkről, akik több ezresre duzzasztják a vb-kontingenst, az ő mozgásukat, ellátásukat a szervezőknek kell megoldani.

A férfi és a női mezőny egyébként megítélése szerint régen volt ennyire kiegyensúlyozott, amit az is illusztrál, hogy nemzetközi versenyen az elmúlt öt évben több mint 40 ország szerzett érmet.

A vb rendezésének költségvetése meghaladja a 2 milliárd forintot, ami többszöröse a honi szövetség éves gazdálkodási kereteinek.

Az esemény nagyságrendjéből kifolyólag pedig ezt nem is lehetett volna máshová vinni, mint a Hungexpo, ahol óriási csarnok és több ezres mobil lelátók, centerasztalok létesülnek a versenyekre, no és persze

olyan körítés, ami a nemzetközi tévés közvetítéseket is megalapozza: fél milliárd ember fogja követni

az eseményeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×