eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Pixabay

Reptéri rakodókat értek lopáson a ferihegyi rendőrök

350 ezer forintot zsákmányoltak volna egyetlen bőrönd felnyitásával.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást két férfival szemben. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren rakodómunkásként dolgozó férfiak december 19-én este a londoni járat rakodását végezték. Az egyik munkás kinyitott egy poggyászként feladott bőröndöt, és értékek után kutatva az abban lévő papírborítékot feltépte. Összesen 150 ezer forint értékű valutát talált benne, ezért a bőröndöt tartalmával együtt félretette, hogy egy későbbi időpontban a pénzt ellopja. Eközben a gép rakterének ajtajánál társa figyeléssel segítette őt.

A félretett csomag kifosztását az RRI nyomozóinak közbelépése hiúsította meg. A szemle adatai szerint a bőröndben a készpénzen túl egy luxuskaróra is volt, így a veszélyeztetett érték több mint 350 ezer forint. A rendőrök a két férfit elfogták, majd előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozás során mindketten szabadlábon védekeznek - írja a Police.hu.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×