eur:
393.15
usd:
366.96
bux:
66537.27
2024. április 25. csütörtök Márk
Ötven méter hosszú sátoralagút az osztrák-magyar határon, a miklóshalmai (Nickelsdorf) határátlépési pontnál 2016. október 30-án. A hegyeshalmi autópálya-átkelő közelében, közvetlenül a határvonalon megépült alagút acél tartóoszlopaira fehér ponyvát húztak, amellyel az osztrák rendőröket védik az időjárás viszontagságaitól ellenőrzések közben.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Négy helyen ismét megnyitják az osztrák határt

Ismét használhatnak négy kisebb határátkelőt az Ausztriába ingázó magyarok.

Burgenland még tavaly ősszel megtiltotta a motorok és személyautók forgalmát a két országot összekötő 60 határátkelő közül 35 helyen, de gyalog, biciklivel, mezőgazdasági járművekkel, de még akár lovon is átjárható maradt a határ. A határ melletti kisebb településen, illetve az átkelők mellett élőket zavarták az autóval ingázó magyarok.

Január 11-én felsőőri látogatásán Magyar Levente külügyi államtitkár találkozott Hans Niessl tartományfőnökkel, és egy kivételével a határátkelők kérdését is tisztázták - írja az autoszektor.hu. A létrejött egyezség értelmében négy helyen ismét átjárhatnak a személyautók a korábban lezárt határátkelőn:

  • Sopronkeresztúr/Deutschkreutz - Harka
  • Sopronkeresztúr/Deutschkreutz - Nagycenk
  • Miklóshalma/Nickelsdorf - Rajka
  • Pinkakertes/Gaas - Szentpéterfa

Egy ötödik ponton, Farkasdifalva/Neumarkt a.d. Raab és Alsószölnök között pedig megteremtik a lehetőségét a személyautók közlekedésének.

Harka és Sopronnyék/Neckenmarkt esetében egyelőre nem sikerült megegyezni, így ez az átkelő továbbra sem járható autóval. Magyarország fenntartja igényét a Harka mellett található, és korábban jelentős forgalmat bonyolító határátkelő újbóli megnyitására, a többi, eddig vitás esetben pedig a magyar kormány elfogadta Burgenland álláspontját.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×