eur:
394.89
usd:
370.61
bux:
65271.55
2024. április 19. péntek Emma
Szász Emese olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőrvívó Kulcsár Győző négyszeres olimpiai, háromszoros világbajnok párbajtőröző, a Nemzet Sportolója temetésén a Farkasréti temetőbenMTI Fotó: Máthé Zoltán
Nyitókép: Máthé Zoltán

Az élet elvesz és ad is - megszólalt a babát váró Szász-Kovács Emese

Gyermeket vár augusztusra Szász-Kovács Emese, a Vasas olimpiai bajnok vívója, így ki kell hagynia a budapesti budapesti vívó-világbajnokságot. A 2020-as olimpia viszont még nyitott kérdés.

A 2016-os, riói olimpián aranyérmet szerzett, 2018 szeptemberében viszont elvesztette edzőjét, Kulcsár Győzőt, akivel eredetileg úgy tervezte, hogy egy esetleges - "jól időzített" - szülés után még együtt készülnek a 2020-as olimpiára. Az élet azonban mást hozott, Kulcsár Győző halála után sokáig nem tudott megfelelő edzésmunkát végezni az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese.

"Időt kértem a vívószövetségtől és a Vasastól is, amit meg is kaptam, nem titkolt célom volt, hogy kisbabát terveztünk a férjemmel.

December jött a jó hír: az élet az egyik kezével ad, a másikkal elvesz, a mester elvesztése után most kaptunk egy kis csodát, kisbabánk lesz, augusztusban fog megszületni."

December óta tehát nem is állt már újra edzésbe a sportoló, az első három hónapban - mint az InfoRádiónak mondta - nem is nagyon ajánlott, hogy az ember nagy terhelésnek vesse alá magát.

"A héten részt vettem az első gyógytornámon, ami legalább annyira fárasztó volt, mint régen a legkeményebb edzések. Örültem is, hogy végre újra mozoghatok" - mesélte határtalan örömmel.

Vágya az, hogy továbbra is jelen legyen a vívósportban, de mint rámutatott, ez már nem csak tőle függ.

"Drukkolni fogok a csapatnak, mert nagyon nagy élmény lesz nekik hazai közönség előtt szerepelni" - utalt a hazai rendezésű nyári világbajnokságra, amit így természetesen kihagy. "De amint az orvosok engedik, biztos, hogy elkezdek újra mozogni, meglátjuk, hogy milyen tempóban jön vissza a forma. Tokióról egyáltalán nem mondok le, nyitva hagyom a kérdést" - tette hozzá.

A Szász-Kovács Emesével készült teljes interjút péntek este 7.30-tól az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×