eur:
394.61
usd:
365.18
bux:
65477.72
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Új óriási sportcsarnokot kap Budapest

A régió egyik legnagyobb sportcsarnoka épül fel 2021-re Budapesten – jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter. A telek 42 millió euróba került, az építkezés várható költségét azonban még nem tudta megmondani a tárcavezető.

Közép-Európa egyik legnagyobb fedett sportcsarnoka épül fel 2021 őszére Budapest IX. kerületében, ahol egy 20 022 fős aréna lesz a 2022-es a férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. A tárcavezető kiemelte: azért volt szükség a beruházásra, mert a Papp László Sportarénába másfél évre előre nem lehet időpontot foglalni.

A telek 42 millió euróba került, az építkezés várható költségét azonban még nem tudta megmondani a tárcavezető.

„Nem szeretnék konkrét összeget mondani, azért, mert utána számonkérhető lesz”

– fogalmazott.

A csarnok építését a Puskás Arénához és a Groupama Arénához hasonlóan Fürjes Balázs kormánybiztos irányítja. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár korábban részletesen beszélt a várható létesítményről. Közösségi közlekedéssel is könnyen elérhető, több funkciót betöltő épületre van szükség.

A 20 022 fős aréna lesz Magyarország legnagyobb sportcsarnoka, nagyobb lesz a 2003-ban épült, 12 500 néző befogadására alkalmas Papp László Budapest Sportarénánál is. A közép-európai régióban is az egyik legnagyobb csarnok lesz. A környező országok közül csak a zágrábi arénában fér el több néző, 24 ezer fő, a belgrádi sportcsarnokba 20 ezer szurkoló jut helyhez, a 2004-ben épült prágai csarnok 18 960 néző befogadására alkalmas, a bécsi Wiener Stadthalléba 16 ezeren férnek be, az új krakkói aréna befogadóképessége 15 300 fő. Az európai sportcsarnokokat összesítő lista első helyén a 25 ezer fős bakui Crystal Hall található.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×