eur:
395.05
usd:
366.06
bux:
65186.32
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. március 5-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez az ellenzék

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek jövő hét keddre az ellenzéki pártok és független országgyűlési képviselők, hogy azonnali megoldást találjanak "az egyre súlyosbodó lakhatási válságra".

Z. Kárpát Dániel (Jobbik), Tóth Bertalan (MSZP), Vadai Ágnes (DK), Szabó Tímea (Párbeszéd), Csárdi Antal (LMP) és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közös közleményében azt írta, összegyűjtötték a szükséges 40 aláírást, így Kövér László házelnöknek össze kell hívni a rendkívüli ülést. A helyzet - mint írták - nem tűr halasztást, mert április 30-án lejárt a kilakoltatási moratórium, amely miatt újra családok ezrei kerülhetnek utcára, tavaly több mint háromezer családot lakoltattak ki.

Az ellenzék célja, hogy az állam azonnal segítsen a bajbajutottakon.

Közölték: az alaptörvény kimondja, Magyarország törekszik arra, hogy mindenki számára biztosítsa "az emberhez méltó lakhatás feltételeit", a helyi önkormányzatokról szóló törvény pedig kötelező feladatként írja elő a hajléktalanná válás megelőzésének biztosítását. A gyakorlatban azonban az állam nem tesz semmit, hogy érdemben javítson a helyzeten - olvasható a közleményben.

Az ellenzéki pártok remélik, hogy az ülésen részt vesznek a kormánypártok képviselői, és ők is elmondják a választóknak, hogy a kormány hogyan kívánja megakadályozni a kisgyerekes családok, idősek, betegek hajléktalanná válását, illetve milyen hosszú távú megoldást kínálnak a több, mint egy évtizede tartó hitelválságra.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×