eur:
393.06
usd:
366.87
bux:
66548.58
2024. április 25. csütörtök Márk
Urnabontás után az átjelentkezéssel szavazók, illetve a külképviseleten szavazók borítékjait bekeverik a választás estéjén fel nem bontott urnákba, és így számlálja meg a voksokat a szavazatszámláló bizottság a főváros 5. számú egyéni választókerületében, a VII. kerületi polgármesteri hivatalban 2018. április 14-én.
Nyitókép: Mohai Balázs

Megvan a külképviseleti szavazások eredménye

Kiállította a külképviseleteken leadott szavazatok megszámlálásáról szóló jegyzőkönyvet a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

A dokumentum szerint

  • a Fidesz-KDNP 7222 érvényes szavazatot kapott,
  • a Momentum Mozgalom 5078-at,
  • a Demokratikus Koalíció 1678-at,
  • az MSZP-Párbeszéd 1113-at,
  • a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 913-at,
  • az LMP 700-at, a
  • Jobbik 400-at,
  • a Mi Hazánk Mozgalom 362-t,
  • a Magyar Munkáspárt 19-et.

A május 26-ai európai parlamenti választáson a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok Magyarország 132 külképviseletén (nagykövetségén és konzulátusán) szavazhattak. Összesen 20 291-en vetették fel magukat a külképviseleti névjegyzékbe, és 17 551-en meg is jelentek szavazni. A választópolgárok 17 485 érvényes szavazatot adtak le.

A külképviseleti szavazatokat nem számolták össze a külképviseleteken: az urnákat Budapestre szállították, ahol a Nemzeti Választási Iroda (NVI) bontotta fel és számlálta meg a voksokat az NVB felügyelete mellett. Az NVB ezután kiállította a külképviseleteken leadott szavazatok megszámlálásáról szóló jegyzőkönyvet.

Az NVB a levélben szavazás eredményét megállapító jegyzőkönyv, a külképviseleti voksolás eredménye és a magyarországi szavazóköri jegyzőkönyvek alapján - várhatóan a hét közepén - állapítja majd meg a választás eredményét.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×