eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Keys and lock the door on the background of solar garden
Nyitókép: WDnet Agency

Évek óta nem történt ilyen a lakáspiacon

Megtörni látszik az eddigi, a kínálat szűkülését jelző trend.

január és május között idén több ingatlant hirdettek meg eladásra mint egy évvel ezelőtt, szemben a korábbi évekkel, amikor az élénkülő kereslet mellett szűkült a kínálat - írta a napi.hu az ingatlan.com adatai alapján.

Az év első öt hónapjában több mint 250 ezer lakóingatlan hirdetést adtak fel a magánszemélyek és ingatlanközvetítők, ez jókora növekedést jelent. 2014 és 2018 első öt hónapjában ugyanis 180-242 ezer eladó lakás került az ingatlan.com kínálatába.

Budapesten a magánszemélyek majdnem 16 ezer lakóingatlant hirdettek meg eladásra január és május vége között, ami 10 százalékkal több mint egy évvel korábban.

A megyei jogú városokban egy év alatt 16 százalékkal több mint 55 ezresre bővült a friss kínálat. A többi városban az év első öt hónapjában 8 százalékkal nőtt a friss kínálat, majdnem 43 ezer lakást és házat hirdettek meg eladásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×