eur:
395.33
usd:
372.31
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
A balesetben részes, Magyarországra visszatérő Viking Sigyn szállodahajó a visegrádi hajóállomáson  2019. június 10-én. A hajó május 29-én ütközött össze a Hableány sétahajóval, amely felborult, majd elsüllyedt a Margit hídnál. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították. A szállodahajó ukrán állampolgárságú hajóskapitányát halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett vízi közlekedés veszélyeztetése vétségének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként és tartóztatták le.
Nyitókép: Cseke Csilla

Új részletek derültek ki a hajóbaleset nyomozásáról

Egyre érdekesebb lehet a külföldi nyilvánosságnak a Hableány balesete. Főként, hogy a Viking Sigyn szállodahajó továbbra is a Dunán jár-kel, három koreai turistát pedig továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

Nemzetközivé válhat a május 29-ei dunai hajóbaleset nyomozása - írja a 24.hu Magyar Györgyre, a Hableány sétahajó elhunyt matróza családjának ügyvédjére hivatkozva.

A nemzetközi nyilvánosság a jogi képviselő szerint elsősorban arra kíváncsi, hogy hagyhatta el a helyszínt a Viking Sigyn szállodahajó, és miért közlekedhet még mindig szabadon.

Amit tudni, hogy a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya

informatikus, nautikai (hajózási szabályok), hidrológiai (áramlás, áradás) és műszaki szakértő bevonásával nyomoz, de még orvosszakértőt, közlekedéspszichológust, szemészt, fotó- és videótechnikust is kirendeltek az ügyben.

Munkájával egyelőre csak az informatikus végzett, de annak tartalmát nem adják ki.

A szemészorvosnak a gyanúsított fizikai alkalmasságát kell véleményeznie.

Magyar György sérelmezte, hogy a gyanúsított jogi képviselője megkap minden papírt, ők viszont nem. És megismételte: "tegye fel a kezét az, aki elengedte a szállodahajót".

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott. Mindössze hét utast sikerült kimenteni. Három koreai áldozatot még mindig keresnek. A svájci Viking ukrán kapitánya a 15 millió forintos óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, nyomkövetőt kell viselnie, illetve nem hagyhatja el Budapestet, a nyomozóhatóságnál pedig hetente kétszer személyesen kell jelentkeznie.

A BRFK a lapon megjelentekre egyelőre nem reagált.

A katasztrófa további híreit ITT találja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×