eur:
389.65
usd:
363.34
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányaa Testnevelési Egyetem uszodájában 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: Illyés Tibor

Sós Csaba Kapás Boglárkáról: "egyenes leszek, egyáltalán nem gondoltuk"

"Kifejezetten nem érdekel most, hogy milyen időt úszott" - mondta az InfoRádióban az úszók szövetségi kapitánya, aki nem hagyja úrrá lenni a csapaton a hurráhangulatot a három medencés arany után, hisz vannak még feladatok.

A korábbi után a jelenlegi szövetségi kapitány is értékelte Kapás Boglárka világbajnoki aranyérmet hozó úszását 200 pillangón a koreai viadal csütörtöki versenynapján.

"Egyenes leszek, egyáltalán nem számítottunk erre" - vágott a közepébe Sós Csaba az InfoRádióban. "Annál is inkább, mivel az egyik amerikai vetélytárs olyan időt úszott a középdöntőben, amiből az gondoltuk, hogy ilyet Bogi nem tudhat. Őszintén:

éremben bíztunk,

és az reálisnak is tűnt, mint ahogy Szilágyi Liliánának egy negyedik hely is elérhető lett volna" - tette hozzá a hatodik helyen zárt másik magyar teljesítményéről.

Arra kitérve, hogy az időeredményével maga az újdonsült világbajnok sem volt felhőtlenül elégedett, Sós Csaba azt mondta,

"kifejezetten nem érdekel most, hogy milyen időt úszott. Ez itt egy világbajnokság, volt egy kvalifikációs rendszer, bárki idejuthatott, aki idejutott, azokat kellett legyőzni, Boglárka pedig mindenkit le is győzött, még akkor is, ha voltak olyanok, akik a világranglistán előtte szerepeltek".

Úgy látja, ez egy rendkívül komoly ütközet volt, a lányok csatái általában mindig keményebbek, mint a fiúkéi.

A nap további szereplőiről - az egyaránt 6. helyen végzett Németh Nándorról (100 gyors), a 4x200-as női gyorsváltóról és Szilágyi Liliánáról - szólva azt mondta, nagyon komoly ereményeket értek el, Szilágyira visszatérve pedig még azt is elmondta, az elmúlt gy évben nagyon kiegyensúlyozottá vált a versenyzése és a nyilatkozatai is. "Németh Nándor pedig versenyben van a világ legjobbjaival" - tette hozzá.

Szerinte a jelenlegi éremtermés túl van azon, amiben bízhattunk, és még hátravan Verrasztó Dávid és Hosszú Katinka 400 vegyese, Késely Ajna 800 gyorsa és egy váltóverseny is, amiben bármi történhet még - nem beszélve Milák Kristóf 100 pillangójáról Cseh Lászlóval.

"Összeszedünk mindent, nem hagyjuk úrrá lenni magunkon a hurráhangulatot, van még három nap"

- zárta gondolatait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×