eur:
392.29
usd:
365.59
bux:
66812.59
2024. április 26. péntek Ervin

Óriási segítséget kapott a gyermekpszichiátriai osztály

Az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő gyermekpszichiátriai osztályán a nyári forró napokon nem tudtak foglalkozásokat tartani a tetőtéri helyiségekben a hőség miatt, de a Zöld Klíma Kft. és a Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesület (HaKöSz) adományaként most már klimatizálták a tetőteret. Az intézménybe Polar klímát szereltek fel.

Az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő gyermekpszichiátriai rehabilitációs osztályának egyik tetőtéri foglalkoztatójában

a nyári hónapok idején nem volt ritka a 35-40 Celsius-fokos hőség, amely mind a dolgozók, mind a gyermekek számára elviselhetetlenné tette a foglalkozásokat,

ismertette az InfoRádiónak nyilatkozó Mátyás Anna főorvos, aki úgy látja, ez a probléma az egészségügy más területein, a műtőkben, vagy akár a zsúfolt várókban is sajnos sokszor fennáll.

Mint az osztályvezető főorvos fogalmazott, kánikulák idején lehetetlené vált, hogy a gyerekek relaxáljanak, mert arra kell figyelniük, hogy egyáltalán levegőt kapjanak, vagy el ne aludjanak, így nem lehetett velük érdemben foglalkozni.

Eleinte ventilátorok beszerzésével, valamint egy párakapu megvásárlásával próbálkoztak, hogy legalább az udvaron hűsölhessenek a fiatalok, de így az órákat még nem tudták megtartani.

Végül egy Facebookon feladatott hirdetésnek köszönhetően jelentkezett a Zöld Klíma Kft., amely vállalta egy nagyobb teljesítményű, az említett 60-70 négyzetméteres helyiség lehűtésére alkalmas klímaberendezés felszerelését, valamint üzemeltetését, karbantartását, 5 év garanciával. A felmerülő költségek enyhítése pedig a Hallgatók a Közösség Szolgálatában Egyesület adományainak köszönhetők, ismertette a főorvos, aki egyúttal köszönetet mondott a hirtelen érkezett és készséges segítségekért, amelyek által a forró nyári napokon is megvalósulhatnak ezentúl a foglalkozások. Az intézménybe Polar klímát szereltek fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×