eur:
394.24
usd:
369.61
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A román Tudor Fulea (b) és Hosnyánszky Norbert a BENU Kupa férfi felkészülési vízilabdatorna Magyarország - Románia mérkőzésén a budapesti Laky Károly Sportuszodában 2017. július 9-én. A magyar válogatott 15-9-re győzött, így megnyerte a BENU Kupa férfi vízilabdatornát.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Hosnyánszky Norbert visszatér a magyar vízilabda-válogatottba

Az egriek olimpiai bajnok, 35 éves klasszisa legutóbb a 2017-es, hazai rendezésű világbajnokságon játszott a nemzeti csapatban.

Märcz Tamás szövetségi kapitány szerdán nevezte meg azt a keretet, amellyel jövő csütörtöktől szombatig dolgozik együtt.

"A keretben a nyári világbajnokságon részt vevő tizenhárom játékos mellett további hét játékos található, akik egy kivételével folyamatosan ott voltak az utóbbi időben a válogatottban, így meghívásuk nem számít meglepetésnek" - idézte a szakvezetőt a szövetség honlapja. "Hosnyánszky Norbert személyében van egy olyan játékos, akit egyrészt senkinek sem kell bemutatni, másrészt akivel a 2017-es világbajnokság után abban maradtunk, hogy egy ideig nem lesz válogatott, de ha úgy látom, akkor újra beszélünk a részvételéről. Nos, úgy látom, manapság is ugyanazt a színvonalat tudja hozni a mérkőzéseken, mint korábban, az új szabályokhoz is remekül alkalmazkodik, így ő is meghívást kapott a keretedzésre" - tette hozzá.

A kapitány kiemelte, az Európa-bajnoksághoz közeledve kifejezetten tervezett, hogy már ezen a háromnapos összetartáson erős kerettel készülhessenek.

"Lesz majd négy vízi edzésünk, taktikázni is fogunk, a bajnoki szezon közben is nagyon hasznos lesz ez a néhány napos összetartás" - vélekedett Märcz Tamás, aki a fontos összetartásra az általa legerősebbnek vélt keretet hívta össze.

Ezen kívül egy rövidebb, kétnapos válogatott edzés szerepel a programban november 22-én és 23-án, majd a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés december 16-án kezdődik.

"Túlnyomórészt itthon készülünk majd, de várunk egy hivatalos visszaigazolást az olasz szövetségtől, amely január 4. és 6. között négycsapatos tornát rendez. Ott a hazaiak mellett az amerikai és a görög válogatottal játszanánk, mintegy ráhangolásképpen az Eb-meccsekre" - folytatta.

A magyar válogatott november 12-én az oroszokkal játszik a világligában, januárban pedig hazai környezetben szerepel majd az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott kerete:

--------------------------

kapusok: Kardos Gergely (ZF-Eger), Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)

mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Bátori Bence (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hárai Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Kovács Gergő (A-Híd OSC-Újbuda), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC-Újbuda), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VLC), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pásztor Mátyás (BVSC-Zugló), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Varga Dénes (FTC-Telekom Waterpolo), Vámos Márton (FTC-Telekom Waterpolo), Zalánki Gergő (FTC-Telekom Waterpolo)

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×