eur:
389.33
usd:
362.78
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem engedik a hagyományőrző lovasokat a Hősök terére

Nem kapott "behajtási" engedélyt a Hősök terére az Árpád fejedelem emléke előtt tisztelgő lovas zarándoklat, amelynek tagjai így csak gyalog róhatják le a tiszteletüket.

A zarándoklat vezetője az InfoRádióban emlékeztetett arra, hogy 907-ben a pozsonyi csatában halt hősi halált Árpád fejedelem. A beszámolók szerint ez a csata stabilizálta a magyarság helyzetét a Kárpát-medencében.

Ennek a hősi ütközetnek a tiszteletére vonul egy lovas zarándoklat Vereckéről Budapestre, és szeretne tisztelegni a Hősök terén, Árpád fejedelem és vezéreinek szobrai előtt - magyarázta Petraskó Tamás.

Kisrozvány polgármestere hozzátette: mindent megpróbáltak, kértek engedélyt a Fővárosi Önkormányzattól, majd a rendőrségtől, de azt a választ kapták, hogy a lovak nem mehetnek rá a díszburkolatra, még bebugyolált patával sem.

Ennek nem tudom igazából az okát, hiszen az óriásplakátokon ott van egy Magyar vágta nevű rendezvény szeptemberben, talán pegazus lovakkal vágtatnak, amelyek lábai nem érintik a kövezetet - jegyezte meg a hagyományőrző.

Petraskó Tamás elmondta: az engedély híján valószínűleg gyalogosan vonulnak a Hősök terére, hagyományőrző ruhában és a történelmi zászlókkal hajtanak fejet Árpád fejedelem és vezérei előtt.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×