eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Pixabay

Nagy változást hozott a Bert a Google keresőbe

Új algoritmust társított a keresésekhez a Google, szintet lépve az értelmezésben.

A korábbinál még okosabb algoritmus neve Bert (Bidirectional Encoder Representations from Transformers), vele tovább finomították a keresési találatokat, ugyanis Bert a folyamathoz a szöveg kontextusát is figyelembe veszi. Az eredmény egyrészt a pontosabb találatokban, másrészt abban nyilvánul meg, hogy a felhasználó specifikusabb dolgokra, és egész mondatokkal is kereshet - írta a hvg.hu.

A Google az elmúlt 5 év legnagyobb frissítéseként jellemzi a Bertet, és nem véletlenül: segítségével a keresések gyorsabban és pontosabban végezhetők, hiszen az algoritmus "nem csak néz, hanem lát is", úgy kutat a minket érdeklő információ után. Ráadásul folyamatosan tanul és így javítja saját eredményeit.

A keresőcég az egész világra kiterjeszti majd a Bertet, de első körben csak az Egyesült Államok területén indított kereséseknél fog beavatkozni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×