eur:
389.59
usd:
363
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Pakisztánban 228, Indiában 75 halottja van a monszunnak

Pakisztán déli nagyvárosában, Karacsiban 228 halálos áldozata van a szűnni nem akaró monszunesőzéseknek egy tartományi miniszter közlése szerint, India déli részén pedig legkevesebb 75 ember vesztette életét.

A hatóságok korábban még csak arról számoltak be, hogy 43 áldozata van annak a felhőszakadásnak, amely három óra hosszáig tartott szombaton az ország legnagyobb városában, gazdasági központjában.

A tartomány egészségügyi minisztere, Szardar Ahmed azonban utóbb közölte, hogy egy jóléti magánszervezethez 185 olyan ember holttestét szállították be, aki a lezúduló eső következtében vesztette életét, így a halottak száma 228-ra nőtt.

Közülük 20 embert áramütés ért, 18-an pedig egy összeomlott vályogház romjai alatt haltak meg. Mintegy kétszázan szenvedtek sérüléseket.

Az elárasztott utcák nehezítik a mentőalakulatok munkáját - mondta egy rendőrségi szóvivő. A vihar már korábban sok helyütt leszakította a villanyvezetékeket, és Karacsi számos körzetében vasárnap sem volt áram.

Indiában különösen súlyosan érintette a monszun a Bengáli-öböl partján elterülő Ándhra Prades indiai szövetségi államot, ahol 45-en haltak meg miatta. Az áradások következtében ezrek veszítették el otthonukat.

Az állam kormánya 95 tábort állított fel a kárvallottak számára. Százak ülnek indulásra várva olyan buszokon és vonatokon, amelyek a vízben elakadva egyelőre nem tudnak továbbhaladni.

Az ország délnyugati csücskén fekvő Kerala államban legkevesebb húsz áldozatuk van az áradásoknak. Az északabbra lévő Mahárástra államban legalább tizenegyen vesztették életüket két összeomló ház romjai alatt. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokra sem várható javulás az időjárásban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×