eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Teljes körű hitelnyilvántartás

Elkészült a teljes körű lakossági hitelnyilvántartás koncepciójának tervezete.

A dokumentumot a kormány jóváhagyása után az igazságügyi tárca széles körű szakmai vitára bocsátja a szociális problémákkal foglalkozó civil szervezetek bevonásával.

Az ezután elkészülő törvénytervezetet az Országgyűlés a tervek szerint jövő tavasszal veszi napirendjére, és a jogszabály várhatóan 2009-ben lép hatályba.

A teljes körű lakossági hitelnyilvántartás bevezetésének a célja, hogy a pénzintézetek jobban megismerhessék az ügyfelek fizetőképességét, így megakadályozhassák a túlzott eladósodást, ami a pénzügyi rendszer stabilitása szempontjából is fontos.

A koncepció készítői szerint az évek óta működő lakossági fekete listából elsősorban a fizetőkészségre lehet következtetni, az ügyfelek eladósodottsági szintjére viszont nem.

A magyar háztartások eladósodottsága egyelőre jóval alacsonyabb az amerikai és az uniós átlagnál, de gyorsan növekszik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×