eur:
395.42
usd:
366.61
bux:
65577.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Wizz Air gépe szállította az első egészségügyi felszereléscsomagot Sanghajból. Március 23-án szálltak le Budapesten.
Nyitókép: Forrás: Wizz Air/Baranyi Róbert

Nagyüzemben szállították a védőfelszerelést Budapestre a hétvégén

A Wizz Air öt gépe landolt a hétvégén Budapesten, miután megjárták Kínát, és hazahozták az Egyesült Államokban rekedt és hazatérni kívánó 450 magyart is.

A légitársaság közleménye szerint a magyar kormány által a koronavírus-járvány elleni védekezéshez rendelt egészségügyi eszközöket hoztak Kínából.

Szombat reggel három gép landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, fedélzetén a hazai egészségügyi személyzetnek szánt 27 tonnányi védőfelszereléssel.

A három Airbus A321neo még csütörtökön szállt fel, és miután leszállt tankolni Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultanban, az éjjeli órákban ért Sanghajba. A berakodás után irkutszki és nur-szultani tankolással repültek vissza Magyarországra.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel két újabb üzemanyagtakarékos A321neo érkezett Budapestre, ezúttal Pekingből, ahonnan 3 millió 270 ezer egészségügyi maszkot szállítottak Budapestre.

Az öt járaton összesen 18 pilóta teljesített szolgálatot. Ugyancsak a diszkont légitársaság gépei hozzák haza a kormány megbízásából az utazási korlátozások miatt az Egyesült Államokban rekedt és hazatérni kívánó 450 magyar állampolgárt is.

A cég egyébként számos útvonalán továbbra is repül, biztosítva ezzel a garantált hazajutást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×