eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Az új koronavírus miatt megbetegedetteket ápolják a CHR Verviers kórház intenzív osztályán, a belgiumi Verviers-ben 2020. április 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Tovább emelkedett a fertőzöttek és az elhunytak száma a Benelux-országokban

Belgiumban 1580-nal emelkedett a fertőzöttek száma és 283-an haltak meg egy nap alatt. Hollandiában átlépte a húszezret az igazolt fertőzöttek száma, és Luxemburgban is már több mint háromezer fertőzöttről tudnak.

Belgiumban a csütörtöki adatok szerint 24 983-ra növekedett a fertőzöttek száma. Noha az 1580 új eset nem számít rekordnagyságúnak, a járványgörbe továbbra is meredek emelkedést mutat. Az elmúlt 24 órában újabb 283 ember halt meg a koronavírussal összefüggésben. Ez az adat szerdán 205, kedden pedig rekordnak számító 403 volt. A fertőzésben elhunytak száma Belgiumban 2523.

Egymást követő második napon érkezett jelentés arról, hogy magasabb a gyógyultak száma a kórházba szállított fertőzöttekénél. Amíg a szerdai híradás szerint az egy nappal korábbihoz képest 150-nel többet, 487 embert szállítottak kórházba, addig a csütörtökön közzétett adatok szerint számuk 459-vol. A belga kórházak 9432 rendelkezésre álló ágyából jelenleg 5559-et foglalnak el koronavírussal fertőzöttek, 98-cal kevesebbet, mint tegnap. Az elmúlt 24 órában 483 ember hagyta el a kórházakat - eddig összesen 5164-en -, ezzel tovább csökkent a kórházi ápolásban részesülők száma március 15. óta, mikor az első fertőzött felgyógyult. A kórházban ápoltak közül 1285 embert részesítenek intenzív ellátásban, kilenccel többet, mint szerdán. Lélegeztetőgépet 992 embernél kell alkalmazni, 16-tal kevesebb esetben, mint előző nap.

Belgium a tizedik helyen áll a világ országai között a regisztrált fertőzéseket illetően.

A belga kormány arra szólította fel a lakosságot, hogy a hirtelen érkezett napos tavaszi időjárás ellenére "a nyár megmentése érdekében" maradjanak otthon a négynapos húsvéti hétvégén. Szabad levegőn csak indokolt estben, bevásárlás és testmozgás végett tartózkodjanak a megfelelő távolság betartása mellett.

Hollandiában, amíg az elmúlt napokban nyolcszáz és kilencszáz környékén mozgott az újonnan igazolt fertőzöttek száma, a járványgörbe csütörtökön újabb emelkedést mutatott. A koronavírussal fertőzöttek száma egy nap alatt újabb 1102-vel emelkedett, ezzel 20 682 igazolt fertőzöttről érkezett jelentés Hollandiából. A friss adatok szerint a kedden közölt 101, valamint a szerdán közzétett 234 halálesthez képest csütörtökre további 147 ember halt meg az országban, ezzel 2248-ra nőtt a járványban elhunytak száma. Az elmúlt egy hétben rögzített, 100 és 120 között mozgó napi adatokhoz képest

a szerdán közölt elhalálozási szám kiugrónak, a csütörtöki adat pedig várakozáson felülinek számít.

A betegségből ez idáig 272-en gyógyultak fel.

Luxemburgban az új fertőzések száma továbbra is magas. Csütörtökre 64 új esettel háromezer fölé, 3034-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. A friss jelentés szerint 46-an haltak meg, ez két új halálesetet jelent 24 óra leforgása alatt. A hét elején közölt adatokhoz képest azonban megkettőződött, csütörtökre 500-ra emelkedett azok száma, akik gyógyultan távozhattak a kórházakból. A kormány továbbra is szájmaszkok viselésére és szükség esetén otthoni elkészítésére buzdítja az embereket. Mint közölték, nem elsősorban azért, hogy önmagukat védjék, hanem azért, hogy elkerüljék a vírus terjesztését különösen olyan helyeken, ahol nehéz a szükséges távolságot megtartani.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×