eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Megszólalt a WHO az 5G-s összeesküvés-elméletekről

Az Egészségügyi Világszervezet közleményben reagált azok „aggodalmaira”, amelyek szerint az újgenerációs mobilhálózaton keresztül terjedne a koronavírus.

Az Egyesült Királyságban az elmúlt hetekben több adótornyot is felgyújtottak az 5G ellenzői. Az aktivisták cselekedete mögött azon összeesküvés-elmélet húzódik, ami szerint a koronavírust az elsőként Vuhanban bevezetett 5G-technológia aktiválta, ám ennek semmiféle tudományos alapja nincs – számolt be a 24.hu. Az elmúlt héten Hollandiában is rongáltak, négy adótornyot céloztak meg az ellenzők.

A helyzet odáig fajult, hogy a WHO is reagált hivatalos Facebook-oldalán, ahol mint fogalmaznak:

tényként kell kezelni, miszerint a koronavírus nem terjed rádiófrekvenciás hullámokkal, mobilhálózatokkal.

Az új koronavírus pedig sok olyan országban is jelen van, ahol még nem épült ki 5G-s mobilhálózat. A Covid-19 csepfertőzéssel terjed, elsősorban köhögés és tüsszentés nyomán. Valamint úgy juthat be a szervezetbe, ha egy fertőzött felület megérintése után a szemünkhöz, szánkhoz, esetleg az orrunkhoz érünk – teszik hozzá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×