eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác
Benedek Tibor szövetségi kapitány a férfi vízilabda világliga A csoportjában, az 5. fordulóban játszott Románia - Magyarország mérkőzésen a nagyváradi Ioan Alexandrescu uszodában 2016. április 26-án. A magyar válogatott 15-7-re győzött, így továbbra is versenyben van a csoportelsőségért, ezáltal pedig a júniusi szuperdöntős részvételért.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

„Méltó rá” – komoly lökést kapott, hogy Benedek Tibor nevét viselje a Duna Aréna

Villáminterjút adott a "lex Benedek" törvényjavaslat egyik kormánypárti politikusa, Kocsis Máté, aki támogatandónak nevezete a névváltoztatási törekvést.

Kocsis Máté két képviselőtársával – Bánki Erikkel és Szabó Tündével – közösen vasárnap nyújtott be egy törvényjavaslatot, amely kibővítené az olimpiai járadékra jogosultak körét. A módosításnak köszönhetően Benedek Tibor özvegye is jogosult lenne a járadékra.

„A fiatalon elhunyt Benedek Tibor halála pótolhatatlan veszteség a sportvilágnak és az egész országnak. Ezért szeretnénk minden lehetséges támogatást megadni a családjának ebben a nehéz helyzetben, mert az olimpiai járadék ügyében méltánytalan helyzetbe kerültek” – fogalmazott a kormánypárti politikus a Blikknek.

Kocsis Máté a segítséget illetően kifejtette, a módosítás mértéke lehetővé tenné, hogy az elhunyt Benedek Tibor kiskorú gyermekei nagykorúvá válásukig az olimpiai járadék teljes összegét megkaphassák. A politikus azt is megjegyezte, szerint a Magyarországnak hírnevet, büszkeséget szerző sportolók megbecsülése vitán felül álló nemzeti ügynek kell hogy legyen, így bízik benne, hogy valamennyi képviselőtársa támogatja majd a javaslatot.

Végezetül pedig egyértelmű támogatását nyilvánította ki a bulvárlapnak arra vonatkozólag, hogy a Duna Aréna új neve Benedek Tibor Aréna legyen. Mint fogalmazott, ezért mindent meg kell tenni, hiszen „Benedek Tibor méltó rá”.

A sportlegenda haláláról, a barátok, sporttársak, tisztelők visszaemlékezéseiről minden cikkünk megtalálható itt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Pénteken indított támadást Oroszország az északkelet-ukrajnai Harkiv megyében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videóüzenetében hét határ menti települést nevezett meg, ahol harcok zajlanak. Ukrajna az utóbbi időben szinte minden éjjel dróntámadást indít egy-egy orosz olajfinomító ellen: legutóbb a Lukoil egyik finomítójában csapott fel a tűz a Volgográdi területen. Ukrajna intenzíven támadta a határhoz közeli Belgorod városát, ahol egy tízszintes lakóház egy komplett lépcsőháza összeomlott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×