eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A harmadik helyre ugrott a három gólt szerző Chelsea

A Chelsea fordulatos mérkőzésen nyert 3-2-re a Crystal Palace pályáján az angol labdarúgó Premier League-ben. A „Kékek” ősszel is nyertek (ezen) londoni riválisuk ellen, Frank Lampard lett az első Chelsea-menedzser Dave Sexton 1972-es duplázása óta, aki egy idényen belül két bajnoki meccset is nyert a Palace ellen.

A Chelsea Olivier Giroud révén került előnybe, a 6. percben, Willian elfutása után. A francia világbajnok öt gólt szerzett a legutóbbi nyolc bajnoki meccsén, 2020 februárja óta.

Frank Lampard együttese a 27. percben már két góllal vezetett, miután Willian újabb asszisztja után Cristian Pulisic a balösszekötő helyéről nagy gólt rúgott a rövid sarokba. A brazil szélső chelsea-s pályafutása kezdete óta először ért el gólt, vagy gólpasszt négy egymást követő mérkőzésen. Az újrakezdés óta hat „kanadai” pontot szerzett (négy gól, két gólpassz), ennél többet senki sem ért el a teljes mezőnyben. Egyedül Bruno Fernandes, a Manchester United portugálja ért el ugyancsak hatot.

A Crystal Palace a 34. percben Wilfried Zaha bombagóllal szépített, 1-2, ez volt az eredmény a szünetben is. Amikor a 71. percben Tammy Abraham visszaállította a kétgólos különbséget, úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés.

Ám izgalmas volt a hajrá is, miután a belga válogatott Christian Benteke egy perccel később szépített. Több gól ellenben nem esett, az újrakezdés óta egy kivételével eddig minden meccsét megnyerő Chelsea fellépett a képzeletbeli dobogóra. Az, hogy ott is tud-e maradni, a késő esti Arsenal–Leicester City mérkőzés eredményétől függ.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×