eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kocsis Máté: Kaleta Gábor tette undorító, a bíróság ítélete felháborító és elfogadhatatlan

A kormány valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felülvizsgál és szigorítani fog - közölte a Fidesz frakcióvezetője.

A Fidesz frakcióvezetője Kaleta Gábor volt perui nagykövet tettét undorítónak, a bíróság ítéletét pedig felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja.

Kocsis Máté szerdán a Facebook-oldalán úgy fogalmazott: Kaleta Gábor ahelyett, hogy enyhítésért fellebbezne, inkább nézzen szembe "gyomorforgató" tettével, és annak minden létező következményével, "ugyanis az ügynek még nincs vége".

A kormány valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felülvizsgál és szigorítani fog, hogy a pedofilok ezentúl a legsúlyosabb büntetéseket kapják, ne reménykedhessenek a bíróság enyhe ítéletében sem, és a jövőben nyilvános listákat lehessen vezetni róluk - hangsúlyozta. A frakcióvezető azt írta: két gyermek apjaként, állampolgárként és politikusként is ezt tartja helyesnek.

Minden jóérzésű ember közös ügye, hogy a leghatározottabban, a "legdurvábban" fellépjenek a pedofilok ellen - írta Kocsis Máté.

Kaleta Gábort a bíróság egy év - végrehajtásában 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre és 540 ezer forint pénzbüntetésre ítélte gyermekpornográfia miatt.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×