eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Védőmaszkot viselő egészségügyi dolgozó egy különböző vallások ikonográfiai elemeinek felhasználásával készült képen Bukarestben 2020. április 30-án. A Wanda Hutira tervező által készített kép egy kampány része, amelynek célja, hogy kifejezze az orvosok és ápolók munkája iránt érzett köszönetet. A román ortodox egyház istenkáromlásra hivatkozva elítélte a képsorozatot.
Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda

Újabb rekordot döntött Románia: 698 új fertőzött

Az országban az utóbbi két napon is meghaladta, illetve megközelítette a 600-at az egy nap alatt diagnosztizált fertőzések száma.

Romániában újabb napi esetszám-rekordot jelentettek szombaton: az utóbbi 24 óra alatt 698 új koronavírus-fertőzöttek azonosítottak.

Romániában a járvány terjedési ritmusa a héten meghaladta az áprilisi első tetőzéskor feljegyzett szintet:

most már minden nap megdől az ismert aktív koronavírus-fertőzöttek rekordja is. Szombaton 8794 aktív fertőzöttről tudtak a közegészségügyi hatóságok.

Az utóbbi napon az utóbbi hét napi átlagánál (20) több, 24 beteg hunyt el, ezzel 1871-re emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma. Külföldön 122 koronavírussal diagnosztizált román állampolgár vesztette eddig életét.

A betegség romániai megjelenése óta 32 079 embernél mutatták ki a fertőzést, közülük 21 414 meggyógyult, 239-et pedig intenzív osztályon kezelnek.

A stratégiai kommunikációs törzs első ízben közölte azt, hogy a járvány kezdete óta 493 585 embert teszteltek le. Az elvégzett vizsgálatok száma - az utóbbi napon kiértékelt 14 610 teszttel - 838 953-ra emelkedett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×