eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
A koronavírus-járvány miatt tervezett újabb korlátozó intézkedések bevezetése ellen tiltakoznak emberek a parlament épülete előtt Belgrádban 2020. július 9-én. A tiltakozó megmozdulások július 7-én kezdődtek a szerb fővárosban.
Nyitókép: MTI/EPA/Andrej Cukic

Koronavírus - Nagyon rossz hírek jönnek a Balkánról

Szerbiában rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak, a járvány halálos áldozatainak száma egy nap alatt nyolccal, 534-re nőtt.

Rekordszámú, 467 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hétfő reggelig Szerbiában. A járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb közlése szerint azért magas az új fertőzöttek száma, mert naponta több mint tízezer koronavírustesztet végeznek, és a nagy számok törvénye alapján a sok teszt sok fertőzöttre derít fényt.

Koszovóban az utóbbi 24 órában 6917-ről 7137-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Nyolccal 177-re nőtt a halálos áldozatok száma.

Észak-Macedóniában egy nap alatt 9934-ről 10 086-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Vasárnap nem volt halálos áldozata a Covid-19-betegségnek, így a halottak száma 460 maradt. Az utóbbi napok statisztikái azt mutatják, hogy

egyre több fiatal fertőződik meg, az elmúlt hét során a legtöbb fertőzött 20 és 40 év közötti volt.

Montenegróban hétfőre 2747-ről 2799-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában nem volt halálos áldozata a koronavírusnak, így a halottak száma 43 maradt. Járványügyi szakértők szerint azért nem csökken jelentősen a fertőzöttek száma, mert a fiatalok nem tartják be az elővigyázatossági előírásokat. A kormány korlátozta a vendéglátóhelyek működését, amelyek így csak 22 óráig tarthatnak nyitva, a szórakozni vágyó fiatalok viszont a zárást követően nem hazamennek, hanem vagy parkokban vagy házibulikban gyülekeznek, és így megfertőzik egymást - vélik az epidemiológusok.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 10 071-ről 10 334-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, és ketten haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 287-re nőtt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×