eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Lionel Messi, a spanyol Barcelona argentin csatára az európai nemzeti labdarúgó-bajnokságok legjobb gólszerzőjének járó öt Aranycipőjével Barcelonában. A 31 éves Messi a Barcelona színeiben idén szerzett 34 góljával karrierje során ötödször érdemelte ki a kitüntetést.
Nyitókép: MTI/AP/Joan Monfort

Most úgy tűnik, Messi maradására van nagyobb esély

Jorge Messi – Lionel Messi apja és ügynöke – már nem zárja ki, hogy fia a következő idényben is a Barcelonában futballozzon. Erről írnak a spanyol lapok.

Az idősebb Messitől azt kérdezték az újságírók, hogy fontolgatják-e annak a lehetőségét, hogy a fia a 2020–2021-es idényt a katalánoknál töltse, majd utána ingyen távozzon. Ez új fejlemény az ügyben, hiszen korábban úgy tűnt, a hatszoros aranylabdás inkább kivár, de nem akar tovább pályafutása eddigi egyetlen európai klubjában játszani.

Messi nem vett részt a klub játékosainak vasárnapi koronavírus-szűrésén, s azóta nem látogatja az edzéseket.

Szerdán a klub vezetői, köztük Bartomeu elnök több órán keresztül tárgyaltak Messi tanácsadóival, köztük a játékos édesapjával és testvérével. Az álláspontok nem közeledtek egymáshoz.

A Barcelona ragaszkodik ahhoz, hogy a csapatkapitány kitöltse 2021 júniusáig szóló szerződését, illetve csak akkor járul hozzá a távozáshoz, ha a vevő kifizeti a700 millió eurós kivásárlási árat. A La Liga úgy foglalt állást, hogy a Barcelonának van a vitában jogilag igaza..

Messi ügyvédei továbbra is azzal érvelnek, hogy ügyfelük ingyen távozhat, mert a spanyol bajnokság zárásának kitolódása miatt a felmondási nap is kitolódott.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×