eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, jelenlegi főpolgármester a Fidesz eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest kulturális központban 2019. október 13-án.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Tarlós István: ilyet nekem ne mondjon Karácsony Gergely

A korábbi főpolgármester nem érzi korrektnek, hogy utódja mondja azt neki Lánchíd-ügyben, hogy "kilenc évig nem történt semmi". Tarlós István egy interjúban beszélt a Momentumról, a kerékpársávokról és a 2022-es választásokra is jósolt.

Tarlós István szerint átgondolatlanság jellemzi a jelenlegi városvezetést. A korábbi főpolgármester a Magyar Hírlapnak adott interjújában azt mondta, nehézséget okoz neki, hogy a vesztes önkormányzati választások történetét magában elrendezze, de szerencsésnek tartja magát, hogy dolgozhat, törekszik hasznavehető munkát is végezni, és azt sem bánja, hogy a korábban kedvére való napi csatározások nem terhelik az életét.

A Budapestet most övező folyamatos konfliktusokkal kapcsolatban úgy érzi,

"erő felmutatása nélkül nehéz politizálni",

de azt is elmondta, szerinte a Fidesz óvatosan kommunikál a főváros ügyeiben, nehogy a balliberális online sajtó megtámadja Budapest-ellenességgel.

Szerinte a kormányoldal retorikájában erősebben megjelenhetnének a 2010 és 2019 közötti eredmények, miközben a kormány és a főváros együttműködésére létrehozott Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának munkáját a mostani városvezetés "felmondta".

Tarlós István úgy látja, Karácsony Gergelynek kevesebbet kéne politizálnia és tüntetéseken részt vennie, és még facebookoznia is, akkor többet tudna dolgozni, akár még

az ő idejében rendszeres, heti Budapesti-infókra is jutna energia.

Azt "elég nagy pofátlanságnak" tartja, hogy a vezetés a Tarlós-érához akarja csatolni a négyes metró vagy a Bálna ügyét, ezek ugyanis 2010 előtt kötött szerződésekhez tartoznak.

"Első látásra is komikus a parkolás ügye, lévén, hogy a mi ciklu­sainkban a főváros egyetlen parkolási szerződést sem kötött. Nem érdemes itt további részletekbe menni" - szögezte le.

Azt méltóságon alulinak tartja kommentálni, hogy a Lánchíd ügyében "kilenc évig nem történt semmi".

"Különösen olyan ember ne mondjon nekem ilyet, aki Zuglóban annyi teljesítményre volt képes, és még a szövetségeseivel is összeveszett. Eltelt egy év a fővárosban az irányításával, és mindössze annyit képes felmutatni, hogy elég vegyes megítélésű sárga csíkokkal festette fel a főváros néhány útját" - utalt a kerékpársávokra Tarlós István.

Szerinte ha a jelenlegi ellenzék győzne 2022-ben az országgyűlési választásokon, ez az ország "megnézhetné magát".

Az ellenzék egyik vezető pártjáról, a Momentumról is elmondta a véleményét.

"A fiatalság számottevő részét a Momentumon keresztül ellenünk fordították. A Momentumnak van küldetéstudata, valószínűleg küldetése is, azonban nincs teljesítménye. Politikai irányvonal tekintetében egy

kreált, kívülről vezérelt szervezetnek

érzem. Napi látható működésüket az ígérgetés, az általános vádaskodás, a provokatív tiszteletlenség, az elbizakodottság jellemzik, továbbá a nemzetállamiság, a hagyományos értékek, sőt a természettudomány, benne a biológia leértékelése, részben tagadása. Úgy tűnik, nekik az is nagyon rendben van, hogy a Facebook, a drón, az okostelefon, az okosóra, vagy a tömeges anonim lejáratások világában az emberek privát szférája védtelenné válik."

Megítélése szerint a Momentum megszállta az egyetemeket, hipnotizálja a fiatalok tekintélyes részét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×