eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Quique Setien, a spanyol első osztályú labdarúgócsapat, az FC Barcelona új vezetőedzője (k) Josep Maria Bartomeu klubelnökkel (b) és Eric Abidal sportigazgatóval a hivatalos bemutatásán a barcelonai Camp Nou Stadionban 2020. január 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

Barcelona-elnökválasztás: Laporta vérszemet kapott

Az FC Barcelona igazgatósága kitűzte az elnökválasztás időpontját. Ringbe száll egy „meglepetésjelölt” is.

A legfontosabb, hogy az új elnökválasztás időpontja: 2021. március 20-21. Ez azt jelenti, hogy Vincent Font, az egyik ellenjelölt nem tudta elérni, hogy már ősszel megtartsák a tisztújítás. Kezdeményezését azzal indokolta, hogy jót tenne a klubnak, ha Lionel Messi, aki januárban már tárgyalhat más klubokkal, addigra tudhatná: új vezetőség irányítja a klubot a következő ciklusban.

A klub közleménye kitért a koronavírus helyzetre is a választással kapcsolatban: „Mindenki egészségének védelme és a részvétel ösztönzése érdekében az igazgatóság úgy határozott, hogy a választásokat a teljes hétvégén és különböző helyszíneken kell megrendezni. A postai szavazás megengedett.”

A bajnoki kiírás szerint azon a hétvégén a Barça a Real Sociedaddal találkozik San Sebastianban.

Az igazgatók döntöttek a küldöttek rendes közgyűlésének időpontjáról is. Azt október 25-én, a Real Madrid elleni El Clásico hétvégéjén tartják. Ha az akkori pandémiás korlátozások nem teszik lehetővé az összejövetelek létrejöttét, az ülést addig halasztják, amíg az biztonságosan megtartható.

Az igazi meglepetés, hogy Joan Laporta, aki 2003 és 2010 között az FC Barcelona első embere volt, ugyancsak ringbe száll az elnöki posztért.

A SER Catalunya „La Llotja del Què T'hi Jugues” adásának megerősítette, hogy kész visszatérni.

Már dolgozik a tervein, beleértve az új igazgatótanács összeállítását is. A mostani elnök, Josep Maria Bartomeu már legyőzte Laportát, a 2015-ös választásokon.

Jelen állás szerint öten pályáznak az elnöki posztra: Joan Laporta, Lluís Fernández Alà, Agustí Benedito, Víctor Font és Jordi Farré.

Ebből az is következik, hogy a jelenlegi elnök, Josep María Bartomeu, korábbi terveivel szöges ellentétben nem indul az újraválasztásáért.

Laporta is támogatta korábban a Bartomeu elleni bizalmatlansági indítványt.

A Nemzeti Sport számolt be arról, hogy az egyesület tekintélyes tagjai továbbra is gyűjtik az aláírásokat a bizalmatlansági indítványhoz.

Ahogyan a sportnapilap írta: A petíciót eddig több mint 7500-an írták alá, a 140 ezer tagból összesen több mint 16 ezer tag aláírását kellene összegyűjteni szeptember 14-ig ahhoz, hogy leváltsák az utóbbi időben rengeteget kritizált Bartomeut.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×