eur:
395.01
usd:
363.56
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Karácsony Gergely: hiába kezdeményeztek munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével

A főváros még február végén kezdeményezte a munkakapcsolat kialakítását a kormány operatív törzsével, de ennek azóta sincs eredménye - közölte Budapest főpolgármestere pénteken a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely a bejegyzésében azt írta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki válaszleveléből nem kapott választ arra, hogy a kormány megfogadja-e a saját szakértőinek a javaslatát, és elindul-e az ingyenes, tömeges tesztelés Magyarországon. "Cserébe kaptam egy - nevezzük úgy - jótanácsot: alakítsak ki megfelelő munkakapcsolatot az operatív törzzsel".

Ezt a fővárosi operatív törzs megalakulása után azonnal kezdeményezték, ugyanakkor azt a választ kapták, hogy "a védekezéssel kapcsolatban önkormányzati feladat eddig nem keletkezett, amennyiben erre sor kerül, haladéktalanul tájékoztatni fogjuk Önöket" - idézte fel Karácsony Gergely. Hozzátette: "ez február 29-én volt. Azóta semmi. Lehet, hogy a következő szökőévre várnak?"

A pénteki bejegyzés előzménye, hogy a főpolgármester a kormányfőnek csütörtökön írt egy levelet, amelyben az ingyenes tesztelés kiterjesztését javasolta a koronavírus-járvány második hullámának megfékezése érdekében. Karácsony Gergely gyors és egyértelmű állásfoglalást kért a kormánytól az ingyenes tesztelés bővítése és a fertőzés idősekre átterjedésének veszélye ügyében.

Orbán Viktor a főpolgármesternek címzett csütörtöki válaszlevelében azt írta, hogy a dolgok mostani állása szerint az operatív törzs nem látja szükségét annak, hogy Budapesten külön, speciális, az országos szabályoktól eltérő és annál szigorúbb intézkedéseket léptessen életbe. A miniszterelnök azt is javasolta, hogy Karácsony Gergely építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével. Péntek reggel a Kossuth rádiónak adott nyilatkozatában pedig a miniszterelnök arra kérte a főpolgármestert, hogy "politikai célú levélírások" helyett inkább "kellő komolysággal" végezze a feladatát a hozzá tartozó intézményekben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×