eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A trófea a 2019-2020-as labdarúgó Európa-liga csapatbeosztásának sorsolásán az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nyoni székházában 2019. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

Egyetlen magyar lesz az Európa-ligában

Kialakult a labdarúgó Európa-liga 48 csapatos főtáblájának mezőnye, amelyben az elmúlt két idénnyel ellentétben ezúttal nem lesz magyar együttes.

Magyar játékosként egyedül Lang Ádám és az őt foglalkoztató ciprusi Omonia lesz érdekelt, miután a Standard Liege hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a vendég MOL Fehérvárt csütörtökön a labdarúgó Európa-liga utolsó, negyedik selejtezőkörében, így a belga csapat jutott főtáblára, a magyar pedig kiesett.

Az angol Tottenham Hotspur hazai pályán az izraeli Makkabi Haifa 7-2-es legyőzésével, míg az olasz AC Milan a portugál Rio Ave vendégeként drámai körülmények között, 11-esekkel jutott csoportkörbe a labdarúgó Európa-ligában csütörtök este a selejtező utolsó, negyedik fordulójából.

A horvát Rijeka az FC Köbenhavn vendégeként aratott 1-0-s sikerrel, míg az azeri Qarabag a Legia Warszawa otthonában elért 3-0-s győzelemmel jutott csoportkörbe. A román CFR Cluj, a spanyol Granada, a holland PSV Eindhoven és a horvát Dinamo Zagreb is továbbjutott csütörtök este.

A pénteken 13 órától sorra kerülő sorsoláson azonos országbeli csapatok nem kerülhetnek ugyanabba csoportba.

Az Európa-liga főtáblájának 48 csapatos mezőnye

1. kalap:

Arsenal (angol), Tottenham Hotspur (angol), AS Roma (olasz), SSC Napoli (olasz), Benfica (portugál), Bayer Leverkusen (német), Villarreal (spanyol), CSZKA Moszkva (orosz), Braga (portugál), Gent (belga), PSV Eindhoven (holland), Celtic Glasgow (skót)

2. kalap:

Dinamo Zagreb (horvát), Sparta Praha (cseh), Slavia Praha (cseh), Ludogorec (bolgár), Young Boys (svájci), Crvena zvezda (szerb), Rapid Wien (osztrák), Leicester City (angol), Qarabag (azeri), PAOK (görög), Standard Liege (belga), Real Sociedad (spanyol)

3. kalap:

Granada (spanyol), AC Milan (olasz), AZ Alkmaar (holland), Feyenoord (holland), AEK Athén (görög), Makkabi Tel-Aviv (izraeli), Glasgow Rangers (skót), Molde (norvég), Hoffenheim (német), LASK Linz (osztrák), Hapoel Beer Sheva (izraeli), CFR Cluj (román)

4. kalap:

Zorja Luhanszk (ukrán), Lille (francia), Nice (francia), Rijeka (horvát), Dundalk (ír), Slovan Liberec (cseh), Antwerp (belga), Lech Poznan (lengyel), Sivasspor (török), Wolfsberger (osztrák), Omonia (ciprusi), CSZKA Szófia (bolgár)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×