eur:
394.95
usd:
371.53
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Babos Tímea 2018. július 23-án.
Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Babos Tímea: nagyon dühös vagyok, ez nonszensz!

Rendkívül elégedetlen Babos Tímea a női teniszversenyeket rendező WTA-val, amiért alig szerepelt idén esemény a naptárban, miközben a férfiakra a Roland Garros után is több rangos torna várt. Az egyéni világranglistán 111. helyezett magyar játékos novembertől már a januári ausztrál nyílt teniszbajnokságra készül. Babos Tímea - támogatója, a Mol által szervezett online sajtótájékoztatón - beszélt régi-új edzőjéről és párospartneréről is. 

Az elmúlt hetekben kezdett együttműködés után örömmel várja a közös munka folytatását Babos Tímea régi-új edzőjével, Thomas Drouet-val - fogalmazott a teniszező sajtótájékoztatóján.

"Ami neki a legfontosabb, az az, hogy legyek nagyon-nagyon motivált, olyan mentalitást képviseljek, mint korábban, legyek pozitív, akarjak napról napra jobb lenni, minden edzésnek legyen célja. Abban bízik, hogy a játéktudásomnak megfelelő helyre kerülök a ranglistán, és én is ebben. A személyes dolgokat megbeszéltük, mással meg soha nem is volt problémánk.

Onnan folytatjuk, ahol a közös munkánk négy év után tartott"

- mondta, utalva arra, hogy az utolsó közös esztendőben már nem volt megfelelő a harmónia.

Előző trénerétől, az amerikai Michael Joyce-tól nem haraggal vált el, a koronavírus-járvány miatti korlátozások tették szinte lehetetlenné a közös edzéseket az Egyesült Államokon kívül.

Babos Tímea továbbra is bízik benne, hogy egyesben, párosban és vegyespárosban is elindulhat a tokiói olimpián, míg a nagy WTA-versenyeken mindenképpen a vele eddig sikert sikerre halmozó francia Kristina Mladenovic mellett marad.

"Ameddig teniszezünk és párost játszunk, együtt maradunk.

Nem látom, hogy valaha mással játszanék párost" - rögzítette.

Újságírói kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy eléggé képlékeny volt idén a női teniszversenyek sorsa, a WTA pedig nem áll a helyzet magaslatán.

"Személy szerint nagyon dühös vagyok. Nonszensz! Hallottunk olyan híreket, hogy a kölni tornaigazgató szeretett volna egy WTA-versenyt, de nem sikerült megállapodni, vagy valami történt. Le is fotóztam magamnak a naptárt, hogy

a Roland Garros utáni héten három ATP-verseny volt és négy challenger verseny, míg a nőknek volt egy darab, 25 ezer dollár összdíjazású versenye.

A világ egyik, ha nem a legnépszerűbb női sportágáról beszélünk, és tudhattuk, hogy Kínában lesznek problémák, de semmit nem tett a WTA" - hangoztatta a teniszező.

Babos Tímea elmondta, hogy a páros US Openen történt kizárása kellemetlen emlék marad, de már túltette magát rajta, míg a korábbi hathetes kihagyást eleinte jól élte meg az elmúlt bő egy évtized megterhelő sorozata után, a motivációja azonban akkor tért vissza, amikor a két Grand Slam-torna, a US Open és a végül párosgyőzelemmel zárt Roland Garros jobban körvonalazódott.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×