eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Sólyom: A kistelepülések élni akarnak

A Nógrád megyei Cserhátsurányban nyitotta meg a 2007/2008-as tanévet a köztársasági elnök. Sólyom László dicsérte a körzeti iskolaként működő intézmény oktatási színvonalát, és a falvak összefogását példaként állította más települések elé.

Az államfő kiemelte: az iskolában nagyon jó a továbbtanulási arány, a diákok 65 százaléka bejut a felsőoktatásba.

Mindeközben a tanulók egyharmada roma, de nincsenek elkülönített osztályok, és a cigánygyerekek is minden évben nyújtanak valamilyen kiemelkedő teljesítményt - jegyezte meg Sólyom László.

A köztársasági elnök elismerését fejezte ki a cserhátsurányiaknak, ami "egyben minden kistelepülés küzdelmének is szól, és rájuk akarja irányítani az ország figyelmét".

Az államfő hnagsúlyozta: országjárása során mindenütt találkozik a kis falvak élni akarásával.

A köztársasági elnök a csökkenő születésszámról azt mondta: lehet egy ideig más falvakból idehozni a gyerekeket, de ha a tendencia folytatódik, egy idő múlva itt is üresek maradnak a padok.

A cserhátsurányi Tessedik Sámuel Körzeti Általános Iskolát 1995-től közösen tartja fenn a körjegyzőségben működő Cserhátsurány és Herencsény önkormányzata, a herencsényi gyerekeket iskolabusz szállítja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×