eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Szöllősi-Zácsik Szandra (k), valamint a szerb Sladana Pop-Lazic (b) és Andela Janjusevic a női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a dániai Koldingban 2020. december 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Bo Amstrup

Kézilabda Eb: Danyi Gábor elárulta, hogy sikerült fölrázni a lányokat

Más típusú játékra van szükség a magyar női kézilabda-válogatottól a keddi hollandok elleni sorsdöntő Európa-bajnoki csoportmérkőzésen, mint amilyennel a szerbeket sikerült 38–26-ra legyőzni – mondta az InfoRádiónak társ-szövetségi kapitány.

Danyi Gábor megfogalmazása szerint sor került egy olyan beszélgetésre, természetesen kiegészítve egy szakmai videoelemzéssel, amely során „kicsit föl kellett ébreszteni a játékosokat, hogy miért vagyunk itt”, hogy milyen hozzáállásra, rajtkészültségre és szemléletre van szükség egy világversenyen egy válogatott mezben. Mindazok ellenére, hogy a lányokban ne az lenne, hogy ne akarnának, legfeljebb nem tudták eddig a szükséges energiákat és figyelmet, koncentrációt összpontosítani, úgy ahogyan azt kell – tette hozzá a társ-szövetségi kapitány, aki szerint, bár lehetne kifogásokat keresni, azonban minden válogatott hasonló cipőben jár, így ez nem céljuk, azonban

az első mérkőzés során tapasztalat fásultság és dekoncentráció nem fog többé elfordulni.

A mester szerint, miután minden mérkőzés más és más, egységes taktika és kezdőcsapat, mint olyan, nincs, mindig az aktuálisan legjobb formában lévőket, igazodva az ellenfélhez, kell a pályára küldeni. Lehetnek ugyan az embernek megérzései, lást Zácsik Szandra kezdetése a szerbek ellen, csodákra nem kell számítani, jegyezte meg. Van egy alapkoncepció, -játék, amihez igyekszenek igazítani a játékosokat. Amivel ugyanakkor mindenkinek tisztában kell lennie, hogy

a kézilabda sohasem hét-nyolc, hanem tizennégy-tizenöt játékosról szól,

és aki adott esetben csak 5-10, esetleg 15 percre jut szerephez csereként, az ugyanolyan fontos, mint aki például kezdőként lép pályára. De ugyanaz, mint ami a szerbek ellen jó volt, az majd biztos, hogy a hollandok ellen nem lesz az – tette hozzá Danyi Gábor.

A nemzeti csapat szereplésével bővebben kedd eset fél 8-kor az InfoRádió Hetes című magazinműsorában hallhatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×