eur:
394.3
usd:
370.43
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A Portugál Labdarúgó-szövetség által közreadott képen Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott játékosa szobájának erkélyén, Oeirasban 2020. október 13-án, a válogatott edzése alatt. A szövetség bejelentette, hogy Cristiano Ronaldo megfertőződött az új koronavírussal, és bár tünetmentes, nem játszhat a Svédország elleni esti lisszaboni mérkőzésen a labdarúgó Nemzetek Ligájában.
Nyitókép: MTI/EPA/Portugál Labdarúgó-szövetség/Diogo Pinto

Az éllovasok után jókora szakadék a XXI. század legjobb góllövője listán

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) listája szerint Cristiano Ronaldo a XXI. század legjobb góllövője. Egyetlen magyarként Nikolics Nemanja a 33. helyen áll a rangsorban.

Az ötszörös aranylabdás portugál sztár - a lista december 31-i zárásakor - 756 találattal állt az élen, őt örök vetélytársa, Lionel Messi követte 715 góllal. Mögöttük óriási a szakadék: Zlatan Ibrahimovic a harmadik, aki 558-szor volt eredményes 2001 óta.

A magyar bajnokságban háromszor, a lengyelben és az észak-amerikaiban (MLS) egyszer-egyszer gólkirály Nikolics Nemanja 33. a lajstromban 301 góllal. A zentai születésű csatár a pontvadászatokban 219, a nemzeti kupasorozatokban 61, nemzetközi kupamérkőzéseken 14, míg a válogatottban 7 alkalommal talált a kapuba.

A XXI. század legjobb gólvágói az IFFHS szerint (december 31-i zárás):

  1. Cristiano Ronaldo (portugál) 756 gól
  2. Lionel Messi (argentin) 715
  3. Zlatan Ibrahimovic (svéd) 558
  4. Luis Suarez (uruguayi) 489
  5. Robert Lewandowski (lengyel) 473

...33. Nikolics Nemanja 301

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×