eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Ökotárs Alapítvány

Szavazásra fel, európai babérokra hajt Mélykút büszkesége

Tizennégy ország fái versenyeznek az Év Európai Fája címért. Magyarországot a 2020-as Év Fája verseny győztese, a mélykúti júdásfa képviseli.

Az Év Fája verseny 2002-ben Csehországból indult, a kezdeményezéshez azóta számos ország, közöttük hazánk is csatlakozott. Magyarországon az Év Fája versenyt 2010 óta szervezi meg az Ökotárs Alapítvány. 2011-ben először az országos győztesek az Európai Év Fája címért is versenyezhettek egymással.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a tavalyi hazai verseny győztese a mélykúti templomdombon álló júdásfa lett, az online szavazáson kapott 5091 szavazattal. A mélykúti júdásfa életkorát több mint 200 évre becsülik, de a kora tavasszal virágerdőbe boruló fa a mélykútiak büszkesége.

A júdásfa igen előkelő társaságba került, jegyzi meg a Baon.hu, hiszen a Belgium, Bulgária, Csehország, Franciaország, Horvátország, Olaszország, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Szlovákia, Spanyolország és az Egyesült Királyság versenyének győzteseivel mérettetik meg az európai elsőségért.

A szavazás február 1-jén indult és február 28-ig lehet leadni a voksokat a www.treeoftheyear.org oldalon. A szavazás szabályairól is ott található részletes leírás, de arra felhívják a figyelmet: mindenki csak egyszer, személyes e-mail-címével szavazhat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×