eur:
386.26
usd:
358.05
bux:
69153.44
2024. május 14. kedd Bonifác
Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről szavaznak a képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 6-án. A parlament egyhangúlag, 165 igen szavazattal fogadta el a jogszabályt, amely az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremelését tartalmazza. A törvény büntethetővé tette a hálapénzt.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Hétfő 23 órától számolódik a veszélyhelyzet újabb 90 napja

Megjelent a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló rendelet a Magyar Közlönyben.

A koronavírus-járvánnyal szembeni védekezésről szóló 2021. évi I. törvényt hétfőn fogadta el az Országgyűlés, 90 meghosszabbítva ezzel a veszélyhelyzetet és az ez idő alatt hozott rendeletek hatályát. Ezek nem a korlátozásokra vonatkoznak, hanem a veszélyhelyzettel kapcsolatos felhatalmazásokat és különleges szabályokat tartalmazzák.

Szerepel köztük, hogy a kormány törvény erejű rendeleteket alkothat, a polgármesterek a helyi képviselő testület összehívása nélkül hozhatnak intézkedéseket, de ebben szerepel a gazdaságvédelmi intézkedések meghosszabbítása, a távmunkára és bizonyos foglalkoztatottakra vonatkozó speciális szabályok, az egészségügyi dolgozók utazási kedvezménye és még sok más kitétel. A törvényhez kapcsolódó kormányrendeletben további változtatások is szerepelnek, például az idénre tervezett népszavazás elhalasztása.

A törvény a február 22-i Magyar Közlönyben jelent meg aznap éjszaka, vagyis már hétfő 23 órától érvénybe lépett a hosszabbítás.

Címlapról ajánljuk
Bajban a Gazprom: Kína mégsem Európa

Bajban a Gazprom: Kína mégsem Európa

Több mint húsz éve először jelentett veszteséget az orosz energetikai óriáscég, a Gazprom. Elemzők szerint a több milliárd dolláros mínusz annak a jele, hogy hatnak a nyugati szankciók és hogy a Kína felé fordulás nem kompenzálja az elvesztett európai bevételeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Heves harcok folynak Harkivnál, váratlanul Kijevbe látogatott Antony Blinken – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Heves harcok folynak Harkivnál, váratlanul Kijevbe látogatott Antony Blinken – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Továbbra is heves harcok folynak Harkiv megyében, Vovcsanszk térségében a támadó orosz erők és a védekező ukrán csapatok között. Az ukrán vezérkar elismerte, hogy területeket veszítettek, ugyanakkor hétfői beszámolójuk szerint egyelőre sikerült megállítaniuk a támadókat. Ismét ukrán rakétatámadás érte az oroszországi Belgorod városát, több lakóház megsérült. Kedd reggel előre nem bejelentett látogatásra Kijevbe érkezett Antony Blinken amerikai külügyminiszter. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök két újabb Patriot légvédelmi rendszert kért Washingtontól, hogy meg tudják védeni Harkiv megyét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×