eur:
389.55
usd:
361.98
bux:
68446.95
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j2) fogadja a spanyol jobboldali VOX párt vezetőjét, Santiago Abascalt (b2) a Karmelita kolostorban 2021. május 27-én. A kormányfő mellett Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz alelnöke.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Spanyol pártelnököt fogadott Orbán Viktor

A megbeszélésen elhangzott, Európának nemzeti szuverenitásra és határvédelemre, megfelelő családpolitikára van szüksége.

Magyarországra látogatott Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke, parlamenti képviselő, akit csütörtök délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke is fogadott a Karmelita kolostorban - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A kereszténydemokrata elveket valló, a multikulturalizmust és a bevándorlást ellenző spanyol párt elnökével folytatott egyeztetésen részt vett Novák Katalin, a Fidesz alelnöke is.

A felek egyetértettek abban, hogy az Európa jövőjéről nemrég megkezdett vitában nem hiányozhat az európai nemzetek szabadságát és hagyományait felvállaló pártok hangja, akik sok millió, a tradicionális európai értékekhez kötődő polgárt képviselnek.

Hozzátették: Európának nemzeti szuverenitásra és határvédelemre, megfelelő családpolitikára és a kulturális gyökerek tiszteletben tartására van szüksége.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×