eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ronald Koeman, a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszó FC Barcelona új, holland vezetőedzője a hivatalos bemutatásán Barcelonában 2020. augusztus 19-én. A csapat öt nappal korábban 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Meglepő bejelentést tett az FC Barcelona vezetése

Ronald Koeman folytatja vezetőedzői tevékenységét az FC Barcelona labdarúgócsapatánál.

A holland szakember tavaly nyáron kötött szerződése jövő nyárig érvényes. Csütörtökön Joan Laporta klubelnök megerősítette, hogy némi gondolkodási időt követően Rafael Yuste elnökhelyettessel egyetértésben azt a döntést hozták, hogy továbbra is Koeman irányíthatja a katalán gárdát.

Koeman tavaly augusztusban még az előző elnök, Josep Bartomeu idején vette át a csapatot, amellyel megnyerte ugyan a spanyol Király Kupát, a bajnokságban azonban - az Atlético Madrid és a Real Madrid mögött - csak bronzérmes lett, és a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Paris Saint-Germainnel szemben 5-2-es összesítéssel búcsúzott.

A holland irányításával 54 meccset játszott az együttes, ezekből 34-et nyert meg, kilencszer játszott döntetlent és 11-szer kikapott, 122-58-as gólkülönbség mellett.

A Barcelona ugyancsak csütörtökön jelentette be, hogy visszatér a klubhoz Jordi Cruyff, a katalánoknál játékosként és edzőként egyaránt legendás holland Johan Cruyff fia. A 47 éves Jordi Cruyff 1988-tól 1996-ig játszott a Barcelonában, 1993-tól az első csapat tagja volt. Az edzőként és sportvezetőként egyaránt tapasztalatokat szerzett Jordi Cruyff munkájára a klub tájékoztatása alapján egy új szervezeti felállásban számítanak.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×