eur:
392.51
usd:
366.02
bux:
66653.29
2024. április 25. csütörtök Márk
Lőrincz Tamás örül a moldovai Igor Besleaga elleni győzelemnek a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a II. Európa Játékokon a minszki Sportpalotában 2019. június 29-én. Lőrincz Tamás bronzérmes lett.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megvan az olimpiai birkózócsapatot

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöksége véglegesítette a Tokióban induló válogatott összetételét.

A sportágban nem maguknak, hanem az országuknak szereztek kvótát a versenyzők, de Németh Szilárdnak, az MBSZ elnökének javaslatára az elnökség korábban azt a döntést hozta, hogy az utazzon, aki kivívta a részvételi jogot. Az MBSZ szerdai hírlevele kiemeli, hogy ezen az elven nem kellett változtatni sérülés vagy betegség miatt, tehát az eredetileg kvalifikált hat magyar birkózó lesz ott a szőnyegen Japánban.

A nőknél a 2013-ban világbajnok, idén Eb-2. Sastin Marianna (62 kg) 2019-es vb-5. helyével, kötöttfogásban a világ- és négyszeres Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás (77 kg) 2019-es vb-aranyával, az Eb-1., vb-2. Lőrincz Viktor (87 kg) 2019-es vb-ezüstjével, az egy súlycsoporttal feljebb világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint (67 kg) az idei budapesti európai kvalifikáció döntőjével, a tavalyi világkupa-2., junior Eb-győztes Szőke Alex (97 kg) a szófiai világkvalifikáció megnyerésével, míg szabadfogásban a vb-3., vk-2. Muszukajev Iszmail (65 kg) 2019-es vb-bronzérmével kaparintotta meg a kvótát.

Az elnökség által elfogadott szakmai előterjesztésben dobogós és egyéb helyezések szerepelnek olimpiai célkitűzésként.

Az ötkarikás birkózóküzdelmek augusztus 1. és 7. között zajlanak majd a Makuhari Rendezvényközpontban, a nők és a kötöttfogásúak kezdik a programot, s a szabadfogásúak fejezik be.

Világranglistás helyezésüknek köszönhetően a Lőrincz fivéreket egyformán az első, Muszukajevet pedig a negyedik helyen emelik majd ki.

Három magyar szakembert a nemzetközi szövetség (UWW) delegál Tokióba: Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke, az UWW elnökségi tagja lesz az olimpiai birkózóversenyek technikai igazgatója, Pál Szabolcs bíróként, Molnár Szabolcs pedig orvosként működik majd közre.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×