eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
ALYAT, AZERBAIJAN - JULY 4, 2021: An explosion in the Caspian Sea. Gavriil Grigorov/TASS (Photo by Gavriil Grigorov\TASS via Getty Images)
Nyitókép: Gavriil Grigorov/TASS /Getty Images

Hatalmas robbanás és lángoszlop világított a Kaszpi-tengeren – fotók, videók

Egy iszapvulkán törhetett ki az azeri gázmezőn.

Nagy erejű robbanás történt, és tűz ütött ki Azerbajdzsánban egy Kaszpi-tengeri gázmező közelében, egyes feltételezések szerint iszapvulkán törhetett ki.

A nagy erejű robbanásról és tűzről vasárnap késő este adott hírt a helyi média és több hírügynökség, illetve a közösségi médiában felvételek jelentek meg a hatalmas lángoszlopról. Olyan feltételezések láttak napvilágot, hogy egy olajfúró platformon vagy olajszállító hajón történt a robbanás.

Az ökológiai és természeti erőforrások minisztériuma közölte, hogy vizsgálatot indított az eset tisztázására, de nem tud arról, hogy robbanás történt volna valamelyik Kaszpi-tengeri olaj- és gázipari létesítményen. Az azeri tengeri hajózási hivatal is közölte, hogy az ország területi vizein tartózkodó hajókon nem történt ilyesmi.

AT SEA, AZERBAIJAN - JULY 04: (----EDITORIAL USE ONLY â MANDATORY CREDIT -
A robbanás helyszíne másnap (Vészhelyzetek Minisztériuma/Anadolu Agency/Getty Images)

Az azeri állami olajipari vállalat, a Socar közleménye szerint iszapvulkán-kitörés történhetett. Ibrahim Ahmadov, a Socar szóvivője azt mondta, hogy a robbanás mintegy tíz kilométerre történt az Umid gázmezőtől, amely 75 kilométerre van Baku partjaitól.

A Kaszpi-tenger fenekén sok iszapvulkán van, amelyek kitöréskor sarat és gyúlékony gázokat vetnek ki magukból.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×