eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pxhere

Olimpia és koronavírus - elkülönítettek egy magyart

Koronavírus-fertőzöttel kerülhetett kapcsolatba.

Elkülönítették a csapattól Vadnai Jonatánt, aki testvére, a Laser Standardban induló Vadnai Benjámin segítőjeként utazott ki a tokiói olimpiára - közölte a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára szerdán. Holczhauser András elmondta: Vadnai Jonatán utazása során kerülhetett kapcsolatba egy koronavírus-fertőzöttel, ezért elkülönítették a csapattól, külön szobába költöztették, és a kikötőbe is elkülönítve szállítják.

A főtitkár szerint Vadnai Jonatán be van oltva koronavírus ellen, valamint a kedden elvégzett PCR-tesztje is negatív lett.

Az MVSZ tájékoztatása alapján Vadnai Jonatán tíznapos, speciális karanténba került, arra kérték, a szállását ne hagyja el, de az edzéseket látogathatja, annak helyszínét viszont csak privát transzferrel közelítheti meg.

"Rendkívül furcsa a helyzet, mert semmilyen konkrétumot nem tudnak megosztani velünk az ügyben

- mondta Kelemen Tamás, a magyar vitorlázók csapatvezetője. - Jonatán minden tesztje negatív, és abból a csapatból, akivel ideutazott a helyszínre, rajta kívül senkit sem tettek karanténba. Ez már önmagában is érthetetlen, de a legrosszabb az az egészben, hogy nem adnak sem tájékoztatást, sem információt."

Hozzátette, Vadnai Jonatánnak egyedül kell étkeznie, de a konditerembe leengedik.

"Sajnos egy edzésen nem is tudott részt venni, mert nem tudták megoldani számára a privát transzfert. Én pedig hiába ajánlottam, hogy elviszem az edzésre, az szabálytalan lett volna a protokoll miatt. Sajnos, egyelőre nem mondhatjuk, hogy uralják a helyzetet a helyiek, de próbálunk rugalmasan és türelmesen reagálni a dolgokra" - fogalmazott Kelemen Tamás.

Az MVSZ szerint a helyzet nem befolyásolja Vadnai Benjamin felkészülését, aki a nemzetközi csapattal edz és a másik két versenyző, Érdi Mária (Laser Radial) és Berecz Zsombor (Finndingi) is a tervek szerint tevékenykedik. Csütörtökön kezdődnek a felmérések, az első versenynapokra pedig nagyon erős szelet jósolnak a helyi meteorológusok.

Vadnai Benjamin második olimpiáján vesz részt, miután megnyerte a válogatót a szintén többszörös korosztályos világ- és Európa-bajnoki érmes testvérével szemben. A Laser Standard osztály versenyei vasárnap kezdődnek.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×